søndag den 25. august 2013

Dagens produktion #2 - den nye kjole

Både Louise og Bodil gik tilfredse hjem i fredags med fine nye kjoler. De var begge ret tilfredse over resultatet og det var jeg egentlig også over endelig at se, kjolen som jeg viste en snas af forleden, syet op og prøvet på. Det er virkelig en overkommelig syopgave som jeg næsten vil påstå at alle kan være med på. Louise syede en lidt vinterlig udgave i en tung slasket viscose agtig metervare med elastik i livet. Bodil brugte Liberty fra Malika&Rosa og syede bæltestropper i, i stedet for elastik. Begge dele blev så fint!
Mønsteret stammer oprindeligt fra Judith, som på en workshop for lang tid siden, lavede en kopi af en vintagekjole hun havde med og var så sød at give mig en kopi. Derfor hedder kjolen selvfølgelig 
Judith´s kjole! Jeg er nu gået i gang med at graduere den så jeg ender med at have den i alle størrelser. 
Det gode er at man meget nemt kan lave nogle enkelte rettelser så den kommer til at passe den enkelte. Fx kan du lave taljen så den kommer til at sidde hvor det er mest klædeligt - hvilket ofte kan være et problem med købetøj da vores taljer sidder så forskelligt. Halsudskæringen og længde kan fx. også meget nemt rettes.

15 kommentarer:

 1. Hvor er de skønne, begge to. Og også kjolerne :)

  SvarSlet
 2. Rigtig søde kjoler!! Det ligner et mønster, der varieres rigtig meget - afhængig af stof og inspiration.

  SvarSlet
 3. Hvor fine! Og enkle og klædelige. Jeg er særligt vild med Liberty-udgaven.

  SvarSlet
 4. Så fine, syntes det fingere rigtig godt både med elastik og bæltestropper ;)

  SvarSlet
 5. Det er en skide god ide at udvide mønstersamlingen med en kjole til damer! Det bliver vist det næste store hit :) Kan rigtig godt lide den syet op i tung jersey/sweat.

  SvarSlet
 6. Ih altså. Har du virkelig opkaldt kjolen efter mig! Jeg er helt rørt. Hvor er det fedt, at kjolen nu er en del af sy-skolen, så flere kan lave den ret nemme kjole. Jeg bruger desværre ikke min egen så tit, da den var blevet alt for kort i taljen. Det var jo ikke helt let at afprøve den, da jeg havde kæmpe gravid mave, da den blev syet. Skal have lavet nogle flere, når jeg liiige får tilrettet mønsteret. Og ellers må jeg jo komme på en af dine workshops igen, så jeg kan lave en ny, hi-hi :-)

  SvarSlet
 7. Haha.. Model bliver jeg aldrig :-).. Men min kjole er så flot og dejlig at have på. Når jeg syr den næste skal vi nok bare lige finde min tajle, og justere lidt på mønstret :-).
  Til alle jer som ikke har prøvet et fredags-fix, prøv det... Det er så fedt at have hele dagen i kælderen.

  SvarSlet
 8. Super flotte kjoler og fantastisk at mønster både duer til lette og lidt mere vinteragtige stoffer.

  SvarSlet
 9. Jeg er også super glad for min! Tak for en skøn dag, Line - jeg har haft en enorm trang til at sy - sy - sy efter i fredags :-) Så jeg siger helt klart som Louise - prøv det! Det er SÅ fedt at have en hel dag i din skønne kælder med dine fine mønstre og dygtige dig til hjælp!

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Aj hvor er de kjoler så fine! I love it! De er lige noget jeg kan hoppe i i en fart på en hverdag og stadig se så pænt ud!
  Foreligger der et mønstre jeg kan låne/få/købe? :-)

  SvarSlet