fredag den 19. juli 2013

Trådspænding

Jeg har ikke evnerne til at komme med den helt store udredning om trådspænding, men her er en lille bitte lyn gennemgang af hvordan det sådan overordnet fungerer.

I mit eksempel er OVERTRÅDEN= BLÅ og UNDERTRÅDEN =SORT

Det er OVERTRÅDEN du kan justere på.
Kig i din manual og se hvilken knap som justerer trådspændingen på din symaskine.
1: Når du indstiller trådspændingen, så sy altid i dobbelt lag stof
Hvis du syer med to forskellige farver i over og undertråd, vil du (næsten) altid kunne se en lille prik af undertrådens farve trukket frem på oversiden. Det ses ikke hvis trådene har samme farve.
På min symaskine står den som regel på noget i retning af 3-5

2: På billedet her under er OVERTRÅDEN for STRAM. Er det rigtig grelt kan overtråden trække stoffet sammen. Når OVERTRÅDEN er for STRAM skal du sætte trådspændingen ned på et LAVERE tal.

3: Her under er OVERTRÅDEN for LØS og kan slet ikke holde de to lag stof sammen. Du skal sætte trådspændingen op på et HØJERE tal.
Det kan tage lidt tid at finde den rigtig indstilling. Nogen gange er det meget lidt du skal rykke på knappen før det er helt perfekt, andre gange skal den helt op på et meget højt eller lavt tal. Det afhænger selvfølgelig af hvilken symaskine du har og hvilken tilstand den er i.
Er det helt umuligt at få et ordenligt resultat kan det være du skal sende den til et lille eftersyn hos en kvalificeret symaskine forhandler.


5 kommentarer:

 1. Meget god måde, at vise det på... :)

  God sommer!

  Kh
  Christina

  SvarSlet
 2. Tak! Det var lige hvad jeg havde brug for :-)

  SvarSlet
 3. Super fede tutorials du har lavet, fed ide!
  Jeg har lige en enkelt tilføjelse, nemlig til undertrådsspændingen. På de fleste maskiner er der en miniskrue på spolehuset, som er den du kan regulere undertrådsspændingen med. Der er en tommelfingerregel, som siger, at når du har trådet spolehuset, så hold i tråden og lad huset hænge frit under. I denne position skal tråde kunne køre, men der skal være en nogenlunde modstand, altså den må ikke bare fise af sted. Håber det var til at forstå og måske bruge til noget :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups. fik da ikke lige skrevet: Kærlig hilsen Karen Marie, håber du nyder sommeren :0)

   Slet