tirsdag den 16. juli 2013

Sytråd

Hvis din symaskine eller overlocker laver biks, så kan det være fordi den ikke er glad for billig sytråd. Trådspændingen kan drille fordi billig sytråd ofte er noget kraftigere og flosser en hel del mere end god kvalitets sytråd, som er blank og lækker i overfladen. Den billig tråd kan have en tendens til at trække stoffet sammen så sømmene bliver grimme.
En løsning på problemet kan være at bruge sytråd fra Amann eller Gütermann. Det forhandles hos de fleste stofforretninger og koster ca. 20 kr for en rulle.
Gå en meget lang bue uden om billig sytråd fra Stof&stil - det er roden til alt ondt. Deres overlocktråd er også helt ubrugelig.Det kan godt være du sparer et par kroner, men efter min mening er det ikke det værd.

Stof2000 har dog en overlocktråd som jeg synes er rigtig god - også selv om den er billig

14 kommentarer:

 1. Dejligt du laver lidt løbende indslag med gode råd,de er blevet læst og gemt.Når jeg tråder min overlocker om,klipper jeg trådene over ,binder den nye tråd jeg skal bruge sammen med den gamle med små knuder ( tjekker lige de holder ved at rykke let i dem),og så syer jeg til den nye farve er kørt igennem,og vupti har jeg trådet min maskine om,et trick jeg har lært af min søster som engang har syet tøj på nu flyttet fabrik.Du kender det jo sikkert,men skriver det nu alligevel :)),syntes det er så dejligt nemt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet. Det er også sådan jeg har lært at gøre, men jeg har ofte elever som tråder forfra hver gang, hvilket jo er meget besværligt - så det er et meget nyttigt tip.

   Slet
 2. Nemlig Line! Så rigtigt. Man skal ikke spare påberåbe, nåle og lynlåse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er i hvert fald ikke altid pengene værd at ville spare på den slags:-)

   Slet
 3. Hahaha! Det er sjovt, fordi jeg næsten kun syr med tråd fra Stof og Stil. Jeg har nu ikke oplevet alverden til forskel fra Amann-tråde ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er nok heldig at have en maskine som ikke laver ballade over den billige tråd - det skal du bare være glad for!

   Slet
 4. og det slider helt vildt på maskinen med de dårlige, hvor fnulleret samler støv osv. i maskineriet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtigt. Og så er de lidt dyrere også pænere:-)

   Slet
 5. Jeg bruger også kun Amann til symaskinen og stof2000's overlock tråd. Min mor er designer/Dameskrædder og det er en af de vigtigste ting, som hun lærte mig.,:)

  Kram
  Christina

  SvarSlet
 6. Det må være dejligt med en mor som kan komme med gode råd! Håber Lilly, min datter, en dag kan få glæde af det jeg ved om syning. Faktisk viser hun stor interesse for håndarbejde, vi er dog ikke begyndt at sy på symaskine endnu - men det kommer nok snart:-)

  SvarSlet
 7. Så kan jeg da bedre forstå hvorfor min mors gamle tråd (som jeg har arvet) er bedre en det jeg selv har købt ;-) Hun var skrædder og vidste jo nok også hvad der var godt.
  Jeg vil straks smide alle de irriterende billige tråde ud!

  SvarSlet
 8. Så kan jeg da bedre forstå hvorfor min mors gamle tråd (som jeg har arvet) er bedre en det jeg selv har købt ;-) Hun var skrædder og vidste jo nok også hvad der var godt.
  Jeg vil straks smide alle de irriterende billige tråde ud!

  SvarSlet
 9. Jeg vil bare lige sige at Stof ogStil har en ændret leverandør af tråd inden for de sidste år - og at den polyestertråd (den billige til 12-13 kr)de har nu er af en rigtig fin kvalitet... Så der er ingen grund til at gå uden om den.

  SvarSlet
 10. Ja, jeg har lige brugt en hel aften på min nye maskine, som bare ikke ville sy pænt -
  så skiftede jeg til en GOD tråd, - og vupti, alle problemer er løst, nu syr den bare perfekt.
  Havde jeg bare tænkt på det noget før, - men nu har jeg da så også en, nok 20 gange, rengjort
  maskine hi hi.
  God aften.

  SvarSlet