onsdag den 10. juli 2013

Symaskine

Her er den symaskine jeg til en hver tid anbefaler. Jeg har den selv og den er bare god. Den er billig, den kan ikke så meget, men den kan det den skal. Den er let at tråde og den er nem at indstille på både trådspænding og når du skifter mellem de forskellige sømme.
Den er lidt plastik agtig, lettere end fx. en Bernina, som må siges at være godt kram. Jeg anbefaler dog ikke Bernina, da jeg efterhånden har erfaret, at den ikke er god til de ting jeg ofte syer. For det første er den meget tung - det er selvfølgelig lækkert at den står godt fast, men det gør en Pfaff også selv om den er lettere. Nogle Berninaer (ikke alle) er ikke gode til at quilte, da trykfoden har et meget hårdt tryk og derfor skubber lagene unødigt sammen og nemt får det hele til at skride. En Pfaff er eminent til at quilte, da den har den uundværlige overtransportør, som ikke ret mange andre maskiner har.
Trykfødderne på en Pfaff er rigtig nemme at skifte. Man skifter med et smart kliksystem og de sidder godt fast til forskel for Bernina som fx. har en ret dårlig lynlåstrykfod. Måske ikke alle Beninaer, men jeg har set en del som sidder løst og er irriterende at sy med og gør det bare meget mere besværligt at sy en lynlås i.

Jeg vil lige skynde mig at sige at der helt sikkert findes andre gode symaskiner end Pfaff. Dette er bare min anmeldelse og anbefaling. Køber du en Select 3.0 går du ikke galt i byen. Du kan få den for ca 4000 hvis du søger lidt.

Ikke alle Pfaffer er gode. Hold dig fra dem som hedder noget med Hobby. De er dårlige. Pfaff select 2.0 har ikke overtranspotør, så gå uden om den. Gå efter en MED overtransportør.
Nogle symaskineforhandlere vil forsøge at overbevise dig om at du har behov for en kraftigere maskine - det er jeg uenig med dem i. Det er selvfølgelig rigtigt at 3.0´eren måske ikke er så velegnet til at sy cowboybukser og sejldug - så har du ønsker om det - så skriv lige, så skal du have gode råd om en helt anden type symaskine.
Udover select 3.0 har jeg en meget fin og fornem og DYR Pfaff quilt expression 4.0 til omkring 13000-14000 kr. Den er jeg bare aldrig blevet rigtig glad for. Den er computerstyret og har alverdens sømme og smarte detaljer. Den er smadder dyr og til gengæld meget sart og har ofte tekniske vanskeligheder.
Det som irriteret mig aller mest, er at den ikke er ret glad for pladevat på trods af navnet. Vil mene at quilt og pladvat burde gå ret godt hånd i hånd, men det gør det altså ikke her. Kommer der de mindste støvkorn fra pladevatten ned i maskineriet (og det gør der tit) så strejker den og nægter at sy og så bliver jeg altså, pænt sagt, hysterisk.

Jeg siger bare - gå UDEN OM computerstyrede symaskiner. Jeg anbfaler gammeldavs mekanik. Lad vær med at bruge en mega formue på en symaskine som kan alt muligt ubrugeligt som frister ved første øjekast - gå dog heller ikke efter de aller billigste modeller - det er på en eller anden måde også spild af penge.

Går du på syskolen eller skal du på workshop så er du velkommen til at prøve at sy på den Pfaff Select 3.0 som jeg på et tidspunkt var så heldig at få af pfaff.dk. Du sender mig bare lige en mail og reserverer den inden, så du er sikker på at den er ledig. Jeg var forelsket i maskinen inden sponsoratet, så dette er en oprigtig anbefaling.

Pfaff select 150, jubilæumsmodellen er også god, der følger nogle flere trykfødder med men er ellers den samme maskine som select 3.0.

42 kommentarer:

 1. Jeg drømmer også stadig om den, for den var virkelig god at sy på!

  SvarSlet
 2. Jeg har denne hjemme i skabet, og den er jeg til gengæld MEGET glad for. Den virker altid, og er en god gedin arbejdshest. :)

  Synes det er lidt pudsigt at min maskinpark rummer lige præcis de to modeller du anbefaler. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt sjovt, du har nok været heldig at handle med én med forstand på symaskiner:-)

   Slet
 3. Line, nu må jeg grine, man skulle tror at vi har handlet maskiner sammen, for det er lige præcis den maskine jeg har, den klarer alt og er utrolig nem at betjene. Mit foretrukket mærke i symaskiner er Pfaff, så jeg kan jo kun give dig ret, at den går man aldrig fejl af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre at vi er enige - selv om jeg er sikker på at der også findes andre super gode maskiner, så er jeg meget forfalden til Pfaff!

   Slet
 4. jeg er så enig jeg har en der næste magen til og jeg knus elsker den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at vi er så rørende enige - det må være fordi de ER god:-)

   Slet
 5. Nu er jeg ikke ikke så god til det der med trådindstilling... Så havde egentligt overvejet en computerstyret symaskine...
  Men måske jeg skulle tænke lidt om igen ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja måske skal du lige tænke lidt om og få nogle fif om trådspænding i stedet for. Jeg har nogle helt simple råd, dem skal jeg nok skrive om på bloggen - så bliver du måske bedre til det for så svært er det heller ikke.

   Slet
 6. Jeg har en Smart by Pfaff, som kostede 4500, da det var en udstilligsmodel. Den er super til, at sy i alt fra silke til denim og læder, nem at tråde og der medfølger en del forskellige trykfødder med. En rigtig arbejdshest!
  Den er sjældent i stykker- ja, har faktisk aldrig været det- og fnuller genere den ikke - før der er tale om rigtigt meget!

  En god maskine, der passer til det den skal bruges til er alfa omega!
  Gode tilbud kan fåes ved, at kontakte Svend fra Symaskine.dk


  Rigtig god sommer
  /Christina

  SvarSlet
 7. Jeg kender ikke lige modellen, men Pfaff har lavet mange knald gode maskiner. Tror ikke man finder billigere maskiner end dem de sælger hos Symaskine.dk
  De er så gode at handle med og de tager gerne den gamle maskine med i handlen.
  Også god sommer til dig:-)
  KH Line

  SvarSlet
 8. http://welcome.brother.com/sg-en/products-services/home-sewing-machines/innov-is-30.html

  Tror det er halv computer og halvt gammeldags, i hvertfald skal man selv styre trådspændingen. Men jeg ELSKER den! Har dog ikke prøver at guilte på den.. Det må afprøves en dag. Må dog indrømme at jeg ikke aner hvad alle de fødder der følger med kan. (ud over lynlås og knaphul)

  Glæder mig til tips om trådspænding :)

  Line

  SvarSlet
 9. Hov halvdelen af indlægget forsvandt, men jeg har en Brother NV 30, som jeg er rigtig glad for :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på det er en god maskine og den kan da sikkert også quilte. Jeg giver lige mine fif om trådspænding en af dagene.
   Kh Line

   Slet
 10. Jeg er ikke enig med dig. Jeg har haft en Pfaff, computerstyret, jeg købte den i 1989, hvor det var topmodellen, og kostede omkring 12.000 kr. Den elskede jeg, syede på den i 11 år, og den kunne alt, skindsyning, quiltning mm, men så ville jeg gerne kunne brodere, og købte en Pfaff broderimaskine, og den var der kun problemer med. Den knækkede tråden hele tiden, trods reparationer mm, og til sidst var jeg så irriteret, at jeg byttede den til en Bernina activa 740, og den er super! Ja, den er tung at slæbe, men den syr, broderer, quilter og går gennem alt stof. Den dækker alle mine behov, og jeg har en symaskine, der er totalt uopslidelig, så jeg vil til hver en tid anbefale Bernina fremfor Pfaff og Husqvarna, som har været gode, men ikke er så solide længere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som sagt så er jeg 100% overbevist om at der findes andre gode maskiner.
   Den jeg anbefaler er i den billige ende, hvilket jeg synes er en fornuftig en af slagsen til prisen. Rigtig god hvis man ikke er interesseret i at investere så mange penge som jeg synes 11-12000 kr er.
   Men dejligt at du er glad for din. Jeg googlede lige for at finde den, men synes ikke lige jeg kunne se at modellen findes længere - måske var jeg ikke tålmodig nok i min søgning....

   Slet
 11. Jeg kan kun være enig. Jeg har haft flere forskellige Pfaff og de duer bare. Ingen problemer med dem og jeg syer rigtig mange kilometer...

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette.....og jeg ved at din allerede på nuværende tidspunkt har syet helt utrolig mange quiltede jakker:-) Kh Line

   Slet
 12. Har ikke fortrudt et sekund, at jeg for snart 3 år siden lyttede til dit råd og købte denne symaskine. Min Brothermaskine kunne alt andet end at sy pænt lige ud :)
  Kh Nathja

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for Nathja:-) Det er altså en dejlig lille dame - den Pfaff der:-)

   Slet
 13. Jeg har aldrig været super glad for min symaskine. Jeg har en Husqvarna Viking Lily 535, som jeg købte for 11-12 år siden, fordi både min mor og mormor var så glade for deres Husqvarna'er. Men nej. Den syr ikke særlig pænt. Quilte vil den helst ikke. Og bare tre lag stof, så skifter stingene mellem at være meget lange eller mikro korte, lige meget hvad jeg gør. Jeg går og overvejer, om jeg skal prøve at sende den til rensning eller om jeg skal spare sammen til en ny. Måske finde et sted, hvor de tager den gamle med i handlen for en ny. Din Pfaff syr rigtig pænt! Sådan en ville jeg gerne have. På mit sykursus er der Bernina maskiner (vi er jo i Schweiz, og de er meget nationale!). Dem er jeg ikke særlig imponeret over - kun overlockerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie-Louise. Du skal spare sammen til en Pfaff!!! Du bliver glad og nu har du jo prøvet en hos mig. Det er overtransportøren som hjælper til at stingene altid er lige lange lige gyldigt hvilket materiale den syer i, den holder altid ordentlig fast på stoffet så det går som en leg:-)

   .......men jeg synes jo egentlig også at du skal spare sammen til flere DK ture med workshop for øje:-)

   Slet
 14. Fuldstændig enig....

  Jeg var solgt til pfaff da jeg som pige fik lov til at udfolde mig på min mors ny (og dyrt ) indkøbte pfaff tiptronic..... En af de første modeller med overtransportør!

  For 11 år siden købte jeg selv en pfaff expression 2034 og jeg knuselsker den! Den kan sy i alt... Skind, læder, denim, quilte, silke.....og den har syet mange hundrede kilometer uden meget brok. Den er ikke følsom overfor støv selvom den er computerstyret.... Nåletrådsspændingen skal man selv stille på!

  Når jeg engang skal have en ny maskine, er jeg ikke i tvivl om at det skal være en pfaff!

  Og jeg knuselsker også min bernina overlocker 800DL og min janome coversticht 1000cxp (selvom det længe var et problematisk forhold vi havde! Den kan nemlig godt være lodt svær at komme ind på livet af;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Tiptonic er også en af de goooode!! Jeg skal altså snart prøve sådan en coversticht!!

   Slet
 15. Jeg er den lykkelige ejer af en PFAFF tiptronic 1071, erhvervet i 1987, og har flere gange overvejet at skifte den ud, mest bare for at få nyt, men forhandleren siger, at det er en rigtig god maskine, og da du så sagde det samme, blev jeg endnu mere glad for den, og har nu lige ofret små 500 kr. på et eftersyn og justering, og nu syr den igen som en drøm

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Jette - du har en af de aller bedste Pfaffer som findes. Den skal du bare være rigtig glad for - tror du får svært ved at finde en som er lige så god. Lad os håbe den lever for evigt!

   Slet
 16. Hej Line.

  Du ved jo godt, at du er skyld i min endegyldige symaskinehistorie ;). Heldigvis ender den jo nok lykkeligt. Da jeg prøvede Pfaff'en på din workshop i Aarhus var jeg solgt, og da det endelig lykkedes mig at sælge min 2 år gamle Brother, blev jeg nødt til at finde ud af hvilken Pfaff jeg skulle købe. Ventede i et par måneder på en 6122, men uden held. Købte en brugt elektronisk 2042, som jeg her i weekenden returnerer. Jeg har heldigvis 3 måneders returret, og den benytter jeg mig desværre af. Jeg ved ikke om det er elektronikken eller det, at den er brugt, men jeg er i hvert fald ikke faldet i svimer over maskinens formåen. Faktisk så lidt, at jeg savner Brotheren en del ;)

  Min umiddelbare idé er at købe en ny Select 3.0 eller 4.0. Det som alle dog har sagt til mig er, at alle de nye pfaff'er er made in China og derfor noget dårligere end de tyske, tjekkiske modeller som de tidligere producerede. Det var derfor jeg gik så målrettet efter en brugt.

  Men jeg stoler vildt meget på dig og dine erfaringer, så lige nu vil jeg bare have en Select!

  Jeg savner en stabil symaskine, der er "min" og alle projekter er sat på hold indtil den helt rigtige maskine er indkøbt.

  Hvad tænker du om 3.0 eller 4.0?

  KH NINA

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina.
   Det er simpelt hen sådan en dum øv historie!! Måske skal du bare have en Brother igen - den som du kender?
   Men vil du forsøge dig med en Pfaff så er det sådan set lige meget om du vælger en 3.0, 4.0 eller evt en jubilæumsmodel, den som hedder 150 (den har vist mest udstyr)
   Forskellen på 3´eren og 4´eren er blot nåletråderen, den har 3´eren ikke. 4´eren har også en bedre inddeling i skuffen til udstyr hvor 3´eren kun har et rum.
   150´eren har flere trykfødder (dem ved man alligevel aldrig rigtig hvad man skal bruge til, men måske er de gode nogen af dem - jeg ved det ikke)
   En pfaff til 4000 kan du selvfølgelig ikke forvente at have resten af dit liv, jeg synes bare den er mega dejlig at sy på, den kan det den skal uden at kunne 500 ting man ikke har brug for. Den er enkel og let - men nej, den er ikke støbt i jern af en tysker, men det generer altså ikke mig.

   Jeg tror du var uheldig med din Electronic, har faktisk selv haft en som jeg ikke var særlig begejstret for.
   Kan du måske for lov at teste en ny Pfaff eller må man ikke det med de nye? Altså de der 3 måneders retur ret lyder ret fedt, det burde alle tilbyde, for det er mange penge at bruge på noget og det er drøn surt hvis man ikke er tilfreds.

   Håber virkelig du finder den rette maskine. Jeg tør stadig godt anbefale en Pfaff - 3.0 -4.0 eller 150:-)

   Kh Line

   Slet
 17. Sjovt som vi er forskellige og heldigvis, tænk hvis alle var ens :-)

  Jeg har prøvetsyet Pfaff flere gange og vi bliver aldrig venner. Der er lidt for meget plastik i dem selv de dyre modeller (og så er designet for retro til min smag ;-) . Til gengæld så synes jeg Bernina er solide maskiner, der syr pænt. Jo de vejer mere, tilgengæld hopper de så ikke på bordet. Min Aurora quilter mægtig pænt og behøver ikke en overtransportør for at sy i flere lag stof. Men som Pfaff, der er billige (Bernette, ikke specielt gode) og så er der de rigtige Berninaer.

  SvarSlet
 18. Dejligt du er glad for din Bernina - jeg ved der er mange som elsker deres.

  SvarSlet
 19. Jeg har ikke helt kunnet få din pfaff ud af hovedet siden i februar..;) Den quiltede fantastisk - selvom jeg også syntes min bernina gjorde det udemærket.. Men jeg var ret imponeret og er måske ude i at bytte om.. Har du erfaringer med Bernina activa 210...?
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Eneste erfaring jeg har med activa 210 er at mange som ejer sådan én hellere vil have en Pfaff når de har prøvet en her hos mig:-) Men jeg har også elever som syer på den med glæde. Jeg har ikke personlige erfaringer.
   Jeg ved at lynlås trykfoden kan drille og være svær at bruge og så kan nogen af dem ikke quilte pænt.
   Jeg synes også at arbejdsområdet er alt for småt. På Pfaffen er der ligsom sat et ekstra "bord" på så er det meget nemmere at styre stoffet - især når man quilter.......du kan godt høre at jeg er en pfaff pige, ikke??
   Jeg ville aldrig selv købe en bernina.....

   Slet
 20. Dejligt indlæg for jeg er lige netop på udkig efter ny maskine.
  Jeg syr lige nu på en fantastisk Bernina fra 1970, som jeg har arvet.
  Jeg købte i efteråret en overlocker, Bernina 800dl, som jeg havde læst mig til mange i blogland kunne anbefale.
  Den er fantastisk og jeg kaster mig nu over sy projekter jeg aldrig havde troet jeg kunne finde ud af.

  Her oplever jeg så min gamle symaskine kommer til kort som supplement.
  Jeg søger en maskine der kan sy stræksøm og en pæn afslutning på en tshirt med en tvillingenål, noget jeg ikke kan få den gamle Bernina til.
  Kan den maskine du anbefaler sy disse?

  SvarSlet
 21. Desværre er jeg ikke så erfaren på stræksømme, så jeg ved ikke lige hvad der er godt - desværre. Jeg finder som regel på andre løsninger da jeg generelt ikke er bedste venner med sådanne sømme og synes det kan komme til at se meget hjemmelavet ud.....jeg må sætte mig ned en dag og udforske område.
  Men hvis du har en overlocker er der måske ikke så meget brug for stræksømme?
  Det er bl.a derfor jeg laver gamacherne på den måde jeg gør, med at overlocke en kant på forneden i stedet for at ligge op med en tvillinge nål.

  SvarSlet
 22. Hej Line,

  Skønt indlæg du har lavet :) - Jeg står lige nu og vil have ny maskine. Jeg er ikke 100% tilfreds med min Husqvarna Emerald 118, men den er ok. Kender du den maskine ? - Jeg overvejer at købe en Pfaff Quilt Expression 4.0, men det er jo en meget dyr maskine. Ville have den fordi den var computerstyret, og tænkte at det var da lidt fedt.
  Men efter at have læst dette indlæg, hælder jeg mere til en Pfaff select 3,0 eller 4,0. - Er det en stærk maskine. Ikke at jeg syr i cowboystof og sådan, men kan den klare nogle lag? Jeg quilter ikke særlig meget, men måske lysten kommer til det:) - Der er bare så mange Pfaff maskiner at vælge mellem. Mit krav er at den syr PÆNT, pæne ligeud sting:)

  SvarSlet
 23. Hej Line.

  Ih, hvor er det altså interessant at finde ud af, HVOR forskelligt vi sy-piger ser på vores maskineri. Det er jo lige før, at det tenderer mænd og biler! ;-)

  Personligt har jeg aldrig syet på en Pfaff, men har haft Husqvarna de sidste 10 år. Først en Lily 555 og nu en Tribute 140C. Begge computerstyrede og jeg elsker det!!!

  SvarSlet
 24. Jeg er rigtig glad for min Pfaff expression 3.0. Den eneste gang den er kommet til kort var da jeg forsøgte at sy i 4-5 lag sejldug med en ekstra kraftig tråd. Den har syet pænt, hver gang.

  SvarSlet
 25. Hej Line. Tak for anmeldelsen. Jeg trænger til en ny symaskine. Siden jeg var 20, har jeg syet på en Singer Golden Panoramic fra 60'erne. Nu synes jeg, det er tid til noget forandring. Tror jeg går efter din anbefaling :-) Kh Rikke

  SvarSlet
 26. Jeg kan på de kraftigste anbefale en computerstyret maskine! Har en Pfaff Quilt Expression 2048 - har efterfølgende fået et andet navn. Gik fra netop den, du har, Line. Og hold nu op en giga forskel! Det er nemt at indstille trykfoden på samme måde hver gang (modsat at skulle sidde og tælle hak) - genialt når man som mig bruger den der trykfod med det røde plastik og skruen til at lave pyntestikninger, den fortæller selv når spolen er ved at løbe tør, den har fuldautomatisk knaphul (og det virker bare), man skal ikke "koble fra" når man skal spole - det klarer den selv. Man kan sætte den til altid at ende med nålen i stoffet - eller altid nålen oppe fra stoffet. Det er simpelthen GENIALT! Alle mulige små ting, der bare gør det så meget nemmere at være til :) Købte den brugt, med to års garanti, hos kjærgaard symaskiner i Aalborg til 3.500 kr. Det kan på det varmeste anbefales at købe brugt der! Super besparelse, super service.

  SvarSlet
 27. Alle der overvejer Quilt Expression - KØB DEN!

  SvarSlet
 28. Hej Line, Tak for en god anmeldelse, jeg har fundet en brugt Pfaff 0.3 på nettet til 2500 og tænker at det lyder som et godt køb, da maskinen er kun brugt som udlåns maskine ved reklamationer. Og der er 2 års reklamation på den, selvom den er brugt. Forhandleren i butikken prøvede dog at sælge mig en anden maskine en Janome 2030DC hvor han til samme pris ville give mig en overtransportør med i købet, og derudover 5 års garanti... jeg kender ikke sådan en Janome, gør du mon det? Kh Birgitte

  SvarSlet