lørdag den 7. juli 2012

Vil du lære at quilte - sådan rigtigt?

Der er stadig pladser på september workshoppen.
Den afholdes d. 1. + 2. september fra 10-17 begge dage. Pris 2200 kr for hele weekenden.


Jeg lovede at skrive lidt mere om hvad der foregår på sådan en workshop.
(det her bliver langt og syteknisk nørdet)


Hvis du fx vælger at sy en quiltet jakke, så er der en hel bunke gode tricks samlet på sammen sted, som sagtens senere kan bruges til alle mulige andre projekter.
Gennem mine mange år som modelsyer i den danske modebranche, har jeg har udviklet mine helt egne metoder at sy på, metoder som altid giver dig et pænt og professionelt resultat, også selv om du ikke er nogen erfaren syerske. Jeg gør en dyd af, at gå den nemme vej, springer gerne over hvor gærdet er lavest, hvis en lækker finish kan opnåes. Sjusk hader jeg, så jeg snyder kun hvis det kan blive pænt, trods alt!
Grundlæggende så har jeg slået en stor tyk streg hen over skrædderkridt, ekstra brede sømrum, nåle og ritråde. Ud med det, det er forældet og kun til skade.
Jeg har på forhånd gennearbejdet jakkemønsteret, så det passer de fleste. Jeg kan nemt vejlede med lette tilretninger, så du får den perfekte pasform som passer dig. Sømrummet er tegnet ind på mønsteret, så du skal ikke tænke på andet end at klippe.
Jakken quilter jeg i 3 lag med lim og skjuler bag efter alle sømme med bånd, så resultatet indvendigt bliver rigtig lækkert. Det har taget tid at finde frem til, da jeg er opdraget med besværlige kapsømme som bare tit bliver så klumpede. Overlock kradser og ser ikke lækkert ud i quilt. Min metoden virker, er super nem og meget anvendelig!
Skråbåndsfolderen har jeg smidt i skraldespanden, du lærer at lave og sy dine egne skråbånd kun ved hjælp af hænder - altså ingen nåle og ingen strygejern! Også den der med at få bagsiden pænt på skråbåndet, den er jeg ret god til:-) 
Tror godt jeg kan garantere en A-HA oplevelse eller to:-)
Og så er der også lige de helt tynde roleauer som jakken lukkes med. Tricket har jeg lært af en afgansk skrædder, som jeg en gang arbejdede sammen med og det er guld værd. Hvis du øver dig lidt kan de blive ultra tynde, altså ikke noget en gammeldags roleauvender kan klare.


Jeg fik en del tilmeldinger da jeg annoncerede sidst, men nogen forsvandt i farten. Mener du at du har tilmeldt dig, men bare lige mangler at vende tilbage, så skynd dig lige at sende en mail, så fixer vi en plads til dig!

Marapytta@gmail.com


19 kommentarer:

 1. Hej Line, Jeg vil gerne have en plads! :-) Kram Lene

  SvarSlet
 2. Det lyder som et supergodt kursus, desværre er københavn lidt for langt væk. Hvis du en gang laver lignende kursus i Århus, så er jeg helt sikkert med på den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Måske en dag, der er i hvert fald rigtig mange som har spurgt og jeg fornemmer også at mange er villige til at lægge lokaler til. Jeg vil helt klart overveje en jakkeworkshop i efteråret.
   Kh Line

   Slet
 3. Hvornår skal du have betaling osv. inden kursus?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen Elisabeth
   Alle pladser er besat, en er dog stadig lidt usikker, så er der atter mandefald så skriver jeg til dig:-)
   Egentlig skal betalingen falde nu, men vi kan godt finde ud af noget med et depositum hvis det vil hjælpe?
   Kh Line

   Slet
  2. Det ville være dejligt - ellers må jeg jo prøve at komme på en workshop senere - feks en quilteworkshop i Århus :0)

   Slet
  3. Hej Karen Elisabeth. Mandefald igen:-))
   Dvs at der er en ldig plads hvis du vil være med i september?
   Kh Line

   Slet
  4. Umiddelbart, så ja... Men jeg skal lige have tjekket om jeg kan finde et billigt hotel, og om manden kan overskue at passe børnene så længe :0)

   Slet
  5. Selvfølgelig helt ok, du melder bare tilbage når du ved om det kan flaske sig.

   Slet
  6. Jeg er nødt til at melde pas - tilsyneladende har manden lavet planer for den weekend for sig selv (grrr)...

   Kan jeg blive skrevet op til workshoppen i Århus i stedet? Det er også lidt lettere fordi jeg kan køre frem og tilbage derfra...

   Slet
 4. Vil bare give en varm anbefaling med på vejen. Og jeg kan tilføje at Line bare er super sød og hyggelig at være hos, på workshop eller ugentlige syskolehold.
  Den eneste ulempe er at hun har givet mig dyre vaner hvad angår stof, nu drømmer jeg om at have råd til kun at sy i lækre stoffer ala Liberty!
  Jeg overvejer at sy en quiltet jakke fordi resultatet er så lækkert og professionelt, jeg ved nemlig ikke helt om jeg får den brugt, men bare det at lave noget, der er så flot, vil være det hele værd.

  SvarSlet
 5. Line - jeg har jo lokalerne i Århus midtby, og de første to/ tre kursisten klar :-) men det kan vi jo snakke mere om, for på torsdag og fredag er det min tur til at mære at quilte og jeg glæder mig!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. oh ja, det må vi lige snakke om. Vi ses. Kh Line

   Slet
 6. Hei Line,
  Kan du hjelpe med navnet på det gule stoffet? Ser det er et Libertystoff, men finner ikke helt ut av det?

  SvarSlet
 7. Hej Line. Er der flere pladser??? JEg vi SÅÅÅÅ gerne med!
  Mange hilsner Anne??

  SvarSlet
 8. Hej Anne.
  Jeg har en plads tilbage d 1+2 september, du er MEGET velkommen.
  Alle pladser i Århus 6+7 oktober er desværre revet væk.
  Skriv en mail til mig på marapytta@gmail.com hvis du kan være med i september i KBH eller vil på venteliste til Århus.
  Kh Line

  SvarSlet