fredag den 9. marts 2012

Grøn af misundelse

Over at jeg ikke selv har krop til sådan en knald grøn nederdel!
Jeg fik besøg af pige med meget grøn nederdel på idag på værkstedet. Den inspirerede mig.
På min tur til City Sycenter fandt jeg selvfølgelig det jeg skulle bruge for at lave en grøn nederdel til Lilly. En ultra lækker merceriseret 100% bomuldsjersey til 139 kr meteren!
Jeg har jo sagt de har alt hvad hjertet begærer i City Sycenter, plus ultra god og kompetent betjening!
De sender hjertens gerne landet rundt, hvis du bare ringer til dem og bestiller på Tlf: 33 91 90 13 

Fik også lidt nyt Liberty i koralrødegrønne farver med posten idag. 
Vist lidt mit nye ynglings. Det er i hvert fald pænt og måske Lilly skal have en quiltet jakke i det.
Har set flere steder i blogland at stof2000 har lavet en kopi af Liberty. Mon de har fået lov til det? Jeg ved det ikke, men det var i hvert fald fjernet fra deres vindue idag da jeg kørte forbi. 
Kunne altså ALDRIG drømme om at købe en eneste meter af det. Kald mig bare stofsnob - for det er jeg! Vil altså hellere betale for den ægte vare. Synes det er så skidt at de stor kæder ikke selv ansætter en kompetent designer og får lavet deres egne print. 

Tjek lige det her
Jeg kan ikke ha det. 
Det er så dårlig stil!

Og så vil jeg lige slutte af med at sige tak for den vilde opbakning jeg har fået på mit indlæg om mine weekend workshops. Jeg er simpelt hen så glad. Altså helt vildt! Og så er jeg glad for at jeg var ærlig og fik udtrykt at jeg havde brug for hjælp til at få min lille geschæft til fortsat at kunne køre rundt.
Det er sku så sejt at i gider lære at sy af mig!!!!
Mega herre meget tak fordi i støtter en lille fisk som mig.
Det er så vigtigt at vi alle sammen husker at støtte de små virksomheder og ikke kun de store hærgende kæder. Det vil jeg altså gerne slå et slag for!  HUSK DET - næste gang du handler!

12 kommentarer:

 1. Hørt, hørt. Til det hele. God weekend (og tak for din mail, svarer lige tilbage når photoshootet er vel overstået). Kram

  SvarSlet
 2. Nej, Stof 2000 har i hvert fald ikke fået lov!! Og jeg er også en stofsnob. Faktisk så meget at jeg via en mellemmand har sladret til Liberty. Måske er det derfor det er væk fra vinduerne? Så jeg er altså både stofsnob og sladrehank - måske jeg skulle tale med nogen om det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sejt! Altså virkelig herre sejt!!!

   Slet
 3. Har altså også syntes det er lidt mærkeligt med det "Liberty" i Stof2000, siden jeg opdagede det i formiddags (også vis blogs). På den ene side tænkte jeg "fedt" med billigt stof med de fine tryk, men på den anden side også lidt øv. Det vil jo udvande den eksklusivitet der er over "den ægte vare". Kan heller ikke forstå, hvis patentet skulle være blevet hævet på så stort et brand, men kan på den anden side heller ikke forstå hvis en stor kæde som de er, bare vil lave kopier uden at spørge først. Men det er åbenbart hvad der sker nogle gange kan jeg forstå på dit link til Anne Novaks indlæg. Det er da skammeligt.

  PS: jeg vil SÅ gerne på sykursus hos dig, og min veninde og jeg snakker mere og mere om det. Håber du bliver ved at have både hold og workshops til vi får tid og råd til at komme med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. skulle stå "via blogs" :)

   Slet
  2. Mie, du er så hjertens velkommen. Jeg har heldigvis fået masser af tilmeldinger så jeg fortsætter nok lidt endnu:-)

   Slet
 4. Sådan har jeg det med dem der køber kopier af møbel design. Også selvom det er lovligt i UK med nogle af de danske klassikere. Synes fandme bare det er så dårlig stil. Og det har ikke noget at gøre med at jeg synes det eksklusive går af det,mange møbel arkitekter ( Børge Mogensen og Peter Hvidt, for at nævne et par stykker) gik meget op i at tegne møbler til alle. En kopi Eames, eller kopi Wegner bliver bare aldrig ligeså smuk, når den smukke ide og historie forsvinder. Jeg vil 1000 gange hellere købe brugt, eller spare op.


  På thumbs up for små firmaer og ikke at støtte kopier

  SvarSlet
 5. Kald mig bare naiv, men jeg troede at så store firmaer fik lov, når de sender noget så markant lignende ud. Jeg har også undersøgt lidt på lige det print jeg har købt noget af. For det har jeg gjort. Helt uden at blinke. Fordi jeg tænkte at de måtte have indgået en aftale. Og fordi jeg synes farverne er pænere på kopien. Faktisk.
  Jeg har købt det der hedder 'Mauvey' og det blev designet i 2008 og blev en del af den klassiske Tana Lawn-kollektion i 2010. Så at patentet skulle være udløbet, kan vi vist godt udelukke. Til gengæld kan der jo være tale om, at Stof2000 (og Maileg, der jo har det på deres påskeæg for i år) har købt en licens til at trykke det. Jeg ved intet, jeg gætter bare.
  Jeg har også fundet Libertyprint hos NoaNoa, men ved ikke om det er den ægte vare eller der er tale om kopi. Jeg har kun set det i butiksvindue og fundet det på nettet. Jeg ved ikke om dette link viser direkte derhen eller om man lige skal bladre lidt frem for at se den lille kjole med smocket bærestykke og vingeærmer med solsikkeprintet (som jeg ikke kan huske, hvad hedder)

  http://www.noanoa.dk/collection/look-book.aspx?col=29&sec=2&cat=22

  Det er sikkert tilfældigt, men også et lidt pudsigt sammenfald at 3 store danske firmaer alle har Libertyprint på deres forårsvarer. Igen: Jeg ved intet om det, men man k u n n e jo godt forestille sig, at der var tale om en licensaftale. Som når H&M har lov til at trykke Disneyfigurer på deres børnetøj.

  Jeg er dog helt enig i at det k a n være med til udvande eksklusiviteten. Især når der altid vil være dem, der ikke ved, at der findes en lækrere vare. Men til betræk til mit strygebrædt kan jeg oplyse at det fungerer rigtig fint:)

  det var blot lige mine umiddelbare tanker. Lad os ikke sælge en bjørn vi ikke har skudt. Endnu:)

  God weekend.

  KRAM

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lis.
   Man må jo gerne bruge Liberty alt det man vil i en kollektion, det er der masser af danske firmaer som gør. Man kan endda betale en ekstra sum for at sikre sig at man er det eneste firma som bruger et bestemt print i en sæson (nok ikke de klassiske). Baum und pferdgarten o.lign firmaer har jo gjorte det så længe de har eksisteret. I starten var Liberty bare ikke så kendt som det er nu.
   Jeg ved heller ikke om Stof2000 har købt rettighederne, jeg tvivler bare på at den går når det er metervarer der handles med. Men under alle omstændigheder så har jeg ikke lyst til at købe det, jeg foretrækker den ægte vare og det de har hos stof2000 er helt klart en kopi og en ringere kvalitet. Alle kopierer alle, jeg ved det, der er ingen vej uden om det, andet end at lade være med at købe kopierne, hvis man ved det er en kopi. Liberty gør sikkert ikke en skid ved det - jeg bryder mig bare ikke om det og slet ikke når det rammer små bitte virksomheder som fx Annes. Sebastians børnestol er også blevet tyvstjålet af Ilva og hans spisebord, for den sags skyld, det gør sku nas når ens dyrebare design kan købes for en tredjedel af prisen hos en kæmpe kæde og man selv knap nok har råd til en pakke leverpostej. Man kan selvfølgelig også vende det om og tage det som et skulderklap at andre har lyst til at kopiere én. Ved godt det er umuligt at komme uden om, men det ville nok hjælpe hvis kunderne ikke sprang i med begge ben. Jeg flager for at man køber den ægte vare og støtter de rette og min støtte går ikke til stof2000 - men det er nu ikke kun fordi de har den liberty vare liggende - det er der også så mange andre grunde til.

   Knus og god weekend!

   Slet
 6. Øj, for en lækker grøn! LOVE IT!

  Med hensyn til Liberty-rip-off'en så tvivler jeg på at Liberty har noget som helst imod stof 2000s kopivare - hvis det da er en kopi og ikke en købt licens - who knows?
  Jeg ved intet om sagen, så udtaler mig kun ud fra mit kendskab til branchen som beklædningsdesigner og grafiker. Jeg tvivler på at det kan betale sig for Liberty at lave en sag ud af det, hvis de er blevet uretmæssigt kopieret, fordi værdien af den hype omkring Libertystoffer er uvurderlig i forhold til det reelle økonomiske "tab" som Liberty lider. For havde dem som køber det billige stof2000 stof overhovedet købt det ægte?

  Tilgengæld så opstår der i denne sæson en hype omkring netop Liberty-fænomenet i det generelle sy-selv-/mode-billede hvilket højest tænkeligt resulterer i et øget kendskab og salg af netop de ægte Liberty varer (eftersom der kun er 4 (eller noget i den retning) af stof2000 varianter, og masserne vil jo have mere!

  Det sker hele tiden - det er fødekæden mellem high end vs. main stream ;)

  Kram Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej Liberty gør sikkert ikke noget ved det andet end at få det fjernet fra deres butikker, hvis stof2000 ikke retmæssigt har købt licensen. Jeg bryder mig bare stadig ikke om kopier, jeg vil hellere betale den smule mere for at få den ægte tana lawn kvalitet. Så mange kroners forskel er der jo heller ikke.
   Jeg ved godt at det er fødekæden osv som du skriver, men det bliver det jo ikke mere charmerende af.
   Kh Line

   Slet
 7. Hey Line! Skrev lige en lille Liberty hyldest og nævnte dine kurser der! ;)

  SvarSlet