mandag den 13. februar 2012

Sko

Jeg er tit meget fokuseret på at lave nyt, men nu har jeg fået lyst til at tage fat i noget af det som jeg ikke har syet længe. Her er et par af Elsebeth Gynthers helt klassiske hjemmesko. Dog med reguleret pasform da dem i bogen ikke sidder godt på foden. Jeg syer bl.a  et lille stykke elastik ind i hælen så de så nemt falder af foden.

Lad mig bare være ærlig, de her sko er mest bare til at dåne over, de er ikke særlig praktiske.
Jeg har fået lidt "røg" af mit syhold, fordi jeg åbenbart har påstået at de var nemme at sy, Det er de IKKE. De fleste er ca 6 timer om at sy dem og man skal have ret meget erfaring med kantebånd og være ejer af en rigtig god og stærk symaskine...Der går f.eks. 3 meter skråbånd til et par sko, så det skal man være ret skarp til og glad for at sy....men de er IKKE umulige. Jeg synes de er sjove at lave.
Tjek lige nogle af dem jeg har syet før. De er stadig fine men min smag har tydeligt ændret sig:)

13 kommentarer:

 1. Det er en god ide med elastikken, den må jeg lige huske når jeg en dag er blevet bedre til det med de kantbånd der...

  Men hva' øvelse gør mester siger de kloge jo.

  SvarSlet
 2. Ej hvor sjovt, dem kan jeg også huske, vi lavede da jeg gik på design skolen. Knus

  SvarSlet
 3. Det kan godt ske, det taager tid, men søde det er de :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har været i gang med de futter flere gange, og har sgu givet op hver gang!! Orker ikke at lave nr 2, og har fået knopper af kantebånd!! MEN de er SÅ fine:-)

  SvarSlet
 5. Jeg har et par af dem du syet i str voksen, og jeg har elsket dem! De er närmest slidt op. Så jeg ville väre klar til et par i str 39;-))

  SvarSlet
 6. Jeg synes nu de er søde.

  Jeg har lige vist dem til MindsteDatter på 3½år. Og hendes kommenntar var "dem ønsker jeg ikke". Så hun kunne ikke lide dem

  SvarSlet
 7. Jeg har heldigvis arvet et par min mormor syede tilbage i 70'erne, fine retro brune, så jeg tror jeg springer over det store arbejde;-)
  Men dine er nu skønne!

  SvarSlet
 8. Også dette par er virkelig fine. Jeg har gerne ville sy et par selv, men er ikke kommet dertil - kun mønstret er tegnet af. Snart går den mindste, og så tænker jeg at de ikke længere er "praktiske"

  SvarSlet
 9. Hvor er de altså bare fine.
  Igen bliver jeg bekræftet i, at det var dumt at skille sig af med omtalte bog
  og jeg må have fat i den igen.

  Tak for mange inspirerende indlæg

  SvarSlet
 10. - jeg tænker, at min Pfaff, der er 40 år gammel og lavet helt i metal må være moden for opgaven. Kantebånd kan bare komme an. Har lige syet sengerand med tittekanter af rundt regnet 15 meget kantebånd. 3 meter er piece of cake!

  SvarSlet
 11. Jeg er helr vilde med dem. Jeg har også bogen og har prøvet at sy dem. Men jeg er så ikke lige så ferm med det der kantebånd, så jeg blev aldrig helt tilfreds. Og så synes jeg nemlig heller ikke de sad særlig godt på foden. Men jeg kan da se at jeg virkelig godt kunne bruge en tur på syhold :)Nu har jeg jo købt en god symaskine, så måske jeg skulle forsøge mig igen :)

  SvarSlet
 12. Jeg er helt vild med de hjemmesko - jeg havde dem som barn, hvor Elsebeth Gynthers bøger var min sy-mors bibler :) Og i det hele taget, er alt du laver så fint, så fint!

  SvarSlet