tirsdag den 2. marts 2010

Et lille tapet fif

Lilly og jeg havde en hyggelig søndag morgen. Vi havde været i Netto dagen inden og hamstre kasser, de her var lige en lille prøve inden jeg kaster mig ud i de store.


Denne her limstift er bare helt genial når man skal tapetsere æsker. Den har en blød silicone tut der nemt kommer ind i alle små og svære kroge.

8 kommentarer:

 1. Tak for tippet! Og fine æsker:-)
  Hvor køber du limen henne?

  SvarSlet
 2. Jeg har købt den hos Vesterbros kontorforsyning. En helt almindelig papir handler, den koster omkring 20 kr så vidt jeg husker.

  SvarSlet
 3. Tak for tippet..er også i gang med de store æsker med vippelåg fra Netto. Jeg forsøgte mig med limlak, men synes det buler..øv. Så jeg fortsatte med limstift.
  Skøn dug på dit bord forresten.
  Jeg har brug for et råd ang. skråbånd af liberty stof. Stryger du vlieseline på bagsiden og klipper du på skrå, når du laver skråbånd? Mener jeg læste et sted, at nogle ikke klippede på skrå, fordi liberty stoffet er så føjeligt.
  Nyder dine billeder, du laver maaange smukke ting, hvis jeg havde råd, havde jeg købt det hele til min datter.
  KH Mia

  SvarSlet
 4. Hej Mia.
  Velbekomme! Har ikke lige tage mod til de stor endnu. Men jeg plejer at bruge tapetklister og det med limstif er da bare såååå meget nemmere. I sær den med tutten til små hjørner og folder hvor en stor limstift ikke kan komme til.

  Ang kantebånd, så klipper jeg ALTID på skrå. Synes ikke det andet bliver pænt nok. Kun hvis det er en helt lige kant det skal syet på. Fx en nederdels nederste kant. Du skal ikke stryge vlieseline på, det bliver noget kludder.
  Jeg tager et stykke almindeligt bomuldsskråbånd og stryger kanterne ud. Jeg bruger det til at klippe efter, så jeg får den rette bredde. Så syer jeg kantebåndet på bagsiden af sytøjet. Folder det om på retsiden med fingrene, UDEN at stryge!!!! Jo mere varme og strygning des mere gnidret synes jeg det bliver og skråbåndet forbliver friskt (hvis du forstår??) og i dets rette form og bredde hvis du kun bruger fingrene og evt knider med en negl. Måske kræver det en del øvelse, men jeg synes metoden er den allerbedste! Ingen strygejern. Prøv dig frem, skriv gerne igen. Sæt en masse nåle, form båndet mellem fingre, husk at sy langsomt og hold båndet ligeså forsigtigt til.
  Håber det hjælper dig....det blev vist lidt lang og rodet???

  SvarSlet
 5. ellers er tapetklister også godt men sikke fine kasser jeg har også hamstre i netto en ganske god butik til mange småting elsker især når de sætter tingene ned

  SvarSlet
 6. Ja tapetklister er helt sikkert også godt, men en limstift er bare så let tilgængelig! Et mix er måske at fortrække, især til de store æsker hvor en limstift nok kan være lidt lille:-)

  SvarSlet
 7. Ih Line - perfekt tip med den limstift. Den må jeg snarest muligt få fat i nogle stykker af :)))

  Og så kan jeg i øvrigt skrive under på, at dine skråbånd er UALMINDELIG perfekt syet på ;)

  SvarSlet
 8. Hej Line. Nej, jeg kunne sagtens forstå det, tak for beskrivelsen..må snart tage mod til mig...Ender altid med at købe skråbånd, fordi jeg er bange for det er for besværligt at lave det selv. Men kan kan jo få noget meget smukkere skråbånd på den anden (lidt mere besværlige) måde. Når jeg laver større ting, plejer jeg at bruge vævlim (fordi vi havde en rest fra vi istandsatte vores hus), ellers havde jeg nok også brugt alm. tapetklister...Limstift er vist det nemmeste til småtingene.
  KH Mia

  SvarSlet