tirsdag den 9. juli 2013

Overlocker

Jeg anbefaler varmt denne overlocker. Den hedder Bernina 700D og du kan nok finde den til omkring 4000 kr, mindre vil jeg ikke anbefale at ofre. Vil du tvært imord ofre lidt mere på bl.a en kraftigere motor, så gå efter den som hedder 800D eller 1150MDA.
Jeg har selv 1150´eren. Den er fantastisk. Alle mine elever og jeg syer på den dag ind og dag ud og har gjort det i årevis og den har aldrig været gået i stykker. Jeg har desværre ikke mødt andre overlockere jeg kan sende så varme anbefalinger efter.

Dette er ikke et sponsoreret indlæg (desværre:-)) Det er en helt ægte anbefaling og den er prøvet af på egen krop i årevis!

Begynd din opsparing idag - du bliver så glad for den.

31 kommentarer:

 1. Jeg har 800D og er super glad for den. Den har kørt derud af siden '95 og har aldrig haft problemer med den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Orv det var længe - det beviser bare hvor god den er!

   Slet
 2. Jeg ville gerne være lige så begejstret for min Bernina 700d, men jeg har vist fået fat i mandagsmodellen, for den vil bare ikke sy pænt, og går op i syningen. Så nu skal den afsted til forhandleren for det store eftersyn. Berninaen og jeg er bare ikke venner for tiden - desværre.

  Jeg har ellers også kun hørt så meget rosende om den, så jeg undrer mig meget over min egen maskine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv hvor møg irrterende for dig Maiken!! Den plejer ellers at være rigtig god. Håber de kan fikse den eller at du kan få en ny...

   Slet
  2. Ja, det er faktisk møg irriterende. Og lidt skørt at den ikke er kommet til reparation for længe siden... :)

   Slet
 3. Jeg har en 800DL og havde en del problemer med sømmen og knækkede tråde, men efter jeg fik at vide, at jeg ikke skulle bruge Stof og Stils billige overlock tråd, så har den faktisk ikke drillet.
  MVH
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja, man skal holde sig fra tråd derfra, det er roden til alt ondt for mange maskiner. Overlocktråd fra stof2000 er faktisk helt ok.

   Slet
 4. Jeg elsker min :)

  Er så glad for min maskinpark! Alle pengene værd!

  Kh Natja

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig dejligt at have hele parken, så bliver det bare så meget pænere!

   Slet
 5. Og sådan får man lokket sin læser til at spurte ned og se hvilken model der står og samler støv på matriklen;-) En 1100D simpelthen, måske den skulle hives frem i lyset igen snart...:-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen se da lige at få hevet det vidunder frem i lyset - du er heldig!

   Slet
 6. Jeg har 800DL, og elsker den. Ikke mindst efter et overlock-kursus hos hende her: http://www.lenepress.dk/, så fik jeg lige pludselig meget mere ud af den. Jeg ville ikke undvære overlockeren overhovedet. Nu drømmer jeg om en coverlocker, men i selvstændig maskine, for ved, at jeg aldrig får den brugt, hvis det er en kombimaskine, som skal omstilles hele tiden ;-)

  SvarSlet
 7. Helt enig. Har kun hørt skidt om maskiner som kan omstilles. De skal helst ikke kunne for meget - så er der større chance for ballade nemlig. En coverlock gad jeg også godt have.

  SvarSlet
 8. Hvilken symaskine vil du anbefale? Skal nok snart have min skiftet ud:-)

  Mvh
  Mai-Britt

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg anbefaler altid Pfaff Select 3.0 - det er en super maskine og den koster ikke alverden.

   Slet
 9. Jeg vil ikke undvære min 800, for den er da bare skøn, den er desværre ikke brugt så meget på det sidste pga. manglende tid. Ligeledes vil jeg heller ikke undvære coverlockeren fra Bernia den giver bare det sidste finish.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh sådan en coverlock ønsler jeg mig!

   Slet
 10. Tak for din anbefaling. Den kommer på ønskesedlen :)

  SvarSlet
 11. Jeg ville egentlig have haft en 700DL men blev frarådet den af en erfaren symaskinedame, som syntes, at det ville kunne betale sig at ofre lidt mere. Så jeg købte en 800DL, og den er god! Til min fødselsdag fik jeg opdateret maskinparken, så jeg nu også har en Janome CoverPro 1000CPX. Og jeg ELSKER den (og pludselig gjorde det heller ikke så ondt at fylde rundt). Min mand købte den hos en ældre herre, der selv sidder i baglokalet og fikser maskinerne, så de kan lidt mere end når de kommer fra fabrikken. Genialt! Han var så stolt af sit håndværk og vidste virkelig hvad han snakkede om. Fedt at støde på den slags mennesker, når man skal have et begynderkursus i at betjene sit nye legetøj. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da en dejlig gave! Er det en dyr maskine, den coverpro du nævner? Og hvor befinder ham manden sig? Der findes jo desværre ikke så mange af den slag typer mere.

   Slet
  2. Jeg ved ikke, hvad Matthias gav for den, men i Tyskland ligger den til ca. 600 euro. Jeg var faktisk helt stolt af ham, at han selv havde udtænkt at købe den i en fysisk butik og ikke over nettet, så jeg kunne få noget hjælp til at komme i gang. Butikken ligger her i Schweiz, så du må en tur sydpå. ;-)

   Slet
  3. Ja det må jeg vist:-) Der er langt mellem de gode symaskinemænd her i DK

   Slet
 12. 700D og 800DL er stort set identiske og har samme motor. 700 D "mangler" en blindgriber (250 kr) til 2 trådet rullesøm og har ikke en fancy trådning af den ene undertråd. Jeg knuselsker min 700 D

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt lige at høre hvad forskellen egentlig er på de to maskiner. Ofte er det ikke ret meget man betaler ekstra for, så den billige udgave kan være mindst lige så god.

   Slet
 13. Har også en 1150 og den er FANTASTISK! Har også haft 800DL og var også vildt glad for den. Berninas overlockere er bare de bedste :-)

  SvarSlet
 14. Du er en af de heldige:-) Jeg er også meget meget glad for min 1150´er.

  SvarSlet
 15. Line ved du noget om 1100 DA'en. Er gået lidt på jagt efter en brugt, men det er lidt af en jungle med alle de forskellige modeller:)
  Hov og lige ifht. forskellen på 700 og 800 så tror jeg nok også at det ligger i at man på 800'eren styrer stinglængde og trådspænding på siden med et par dejeknapper. På 700'eren skal man have en lille kasse af for at komme til justeringerne - det var i hvert fald hvad han sagde nede ved "Guldager" og de plejer at have styr på det:)

  SvarSlet
 16. Hej Theresa.
  Tak - flere facts, det er bare godt!
  Jeg tror den du nævner er piv god, det er nok den som kom lige før den jeg har, som hedder 1150DA. Tror det var sådan en jeg i tidernes morgen fik stjålet ved et indbrud på mit gamle værksted. Jeg kender ikke forskellen, men generelt er Berninaerne bare skide gode - faktisk er de vist ens....jeg googlede lige.....så gå helt klart for sådan en. Det er jo altid et sats med brugte maskiner, men det ved du jo.

  SvarSlet
 17. Har du erfaring med en Bernina 1100DA?

  SvarSlet
 18. Hej igen

  Så lige at Theresa havde spurgt om akkurat det samme. Beklager ulejligheden =) Undskylder mig med min ammehjerne =)

  SvarSlet