mandag den 24. september 2012

Historie, stemning, lukketid, blænde, ISO og meget mer!

Igår var jeg på den første del af fotoworkshoppen hos Camilla og Peter Kragballe.

Hold nu op hvor lærte vi meget!

Nu kender jeg jo Camilla ret godt og ved hvordan hun arbejder, men det var simpelt så fedt at få sat ord på, hvor vigtig og hvordan jeg får en historie og en stemning ind i mine billeder og får sat fokus rigtigt på det jeg gerne vil vise. Hun holdt et meget inspirerende oplæg og jeg har nu nogle virkelig gode værktøjer og nogle enkle retninglinier som jeg glæder mig til, mere bevidst, at benytte mig af - både når jeg skal tage billeder til bloggen, men bestemt også når et handler om helt almindelige familie fotos el.lign.

Jeg har ikke selv et spejlrefleks kamera, men ønsker mig meget et - så jeg fik lov at låne at af Peter - det kan man nemlig godt hvis man ikke har et kamera selv.
Peter gennemgik de helt grundlæggende kamerateknikker og vi fik små opgaver undervejs for at gøre vores egne erfaringer. Det er meget nyt for mig at røre ved knapperne på et kamera. Plejer bare at sætte den på auto og så piller jeg ikke mere ved det. Det begrænser mig jo selvfølgelig meget og til tider bliver mine billeder bare kiksede fordi lyset ikke lige er det rette el.lign. Meget grænseoverskridende og mange informationer på en gang. 
Men peter underviser til hverdag unge på Medieskolen i Lyngby, så han er meget pædagogisk og god til at forklare og vandt til at lære fra sig. Hvis jeg følte mig helt tabt på gulvet blev jeg straks taget i hånden og løftet med op. Synes helt ærligt sådan noget teknik er meget svært, men tror nu nok at jeg forstod noget af det, selv om det var meget nyt det hele!!!

Til slut fik vi en introduktion til bridge og photoshop og fik lov til at sidde og lege.
Det glæder jeg mig mega meget til at lære mere af, det er sjovt og helt utroligt hvad man kan.

Ser virkelig frem til næste søndag hvor vi skal mødes igen og følge op på at det vi har lært. 
Sidste billede er slet ikke redigeret, det er bare en af de kamera indstilling som en af opgaverne lød på - tror det var noget med lille blændetal. Synes Karen Marie er så sej på billedet - så det måtte altså lige med.

4 kommentarer:

 1. Øj jeg ville det så gerne også, men jeg var jo hos Anne om lørdagen, så der er grænser for hvor meget jeg trods alt kan. Håber på en ny omgang og på at kunne få råd :-)

  SvarSlet
 2. Sejt kursus! Jeg gik selv på fotokursus i foråret for at blive bedre til at bruge og udnytte alt det, mit kamera kan. Men det var hos Fof, så det var med knaaaaap så høj lækkerhedsfaktor ;)

  SvarSlet
 3. Det er SÅ vildt hvad man kan med billeder, men jeg synes nu du har et godt øje for det i forvejen Line:-)
  Seje sko!!

  SvarSlet