lørdag den 30. april 2011

Quiltet på bestilling eller sy din egen jakke

Karen sendte mig dette smukke stykke stof som hun havde fundet på loppemarked for 10 kr. Jeg fik lov at klippe, quilte og sy det om til en af mine klassiske quiltede jakker. Jeg synes selv den er blevet SÅ fin!
Som noget nyt har jeg fundet på at bruge det samme stof som selve jakken er lavet af til kanter og det var Karen frisk på at prøve. Det er så dejlig roligt, fungerer virkelig godt og giver jakken et helt nyt lidt mindre tuttenuttet udtryk. I like!
Jeg holder snart en workshop (28+29 maj i de nye lokaler - JUHU!!!!) hvor du kan lære at sy din helt egen jakke. Der er masser af fede detaljer som kan bruges på meget andet end jakken. Gode teknikker som du kan tage med hjem og bruge og opnå et meget mere professionelt resultat når du selv sidder ved maskinen.
Hele jakken er quiltet ved hjælp af quiltelim og quiltelineal. Quiltelim hjælper så du kan quilte alle 3 lag sammen på én gang og linealen gør bare det hele snorlige.
Jeg lærer dig hvordan du kan gøre jakken lige så smuk indvendig som udvendig. Jeg skjuler alle sømmene med bånd lavet af foer stoffet, for at undgå grimme overlock eller zigzag sømme. Det ser meget eksklusivt ud og teknikken kan også bruges andre steder, hvis man ikke er indehaver af en overlock eller hvis man  f.eks. ønsker at lave noget vendbart.
Den teknik der nok har aller størst wauw effekt er når jeg viser min måde at lave sine egne skråbånd på. Jeg siger bare smid din skråbåndsfolder, dit strygejern og alle nålene til Langbortistand og bliv ekspert i skråbånd på no time!!
Jeg slår myten ihjel om at indsnit er svære, jeg laver dem ved hjælp af 1,2 eller 3 nåle og skrædderkridt og ritråde er dømt totalt forbudt og overflødigt.
Jeg lærer dig hvordan du undgå at få en fladmast jakke hvor strygejerne har været på overarbejde men i stedet et professionelt resutat hvor stoffet stadig lever og jeg garanterer at du går hjem som en pavestolt indehaver af ny forårsjakke. Faktisk syer du hele jakken uden at stryge en eneste gang!
Og så er der blandt meget andet også lige rouleauerne, også kaldet loops. De små fine hægte der lukkes om knapperne. Dem laver jeg så lange og fine som du kan drømme om uden alt mulig fancy udstyr, blot ved hjælp af lidt sytråd og min elskede symaskine. En teknik jeg en gang lærte af en afgansk skrædder - nok en af de vildeste jeg har mødt!

Har du fået lyst til at lære noget nyt? Bruge en weekend på dig selv sammen med andre håndarbejdsinteresserede? Så skriv mig en mail og hør mere på marapyttagmail.com

7 kommentarer:

 1. Det lyder så lækkert. Så magisk. En helt ny verden.
  Jeg er slet ikke oppe i den liga :-)
  Men, WHAU !

  SvarSlet
 2. Åh Line, hvis du en dag kommer til Jylland! Så! Ja så må jeg forsøge!

  SvarSlet
 3. Miri, jeg har lært mange meget lidt erfarne damer at sy jakker, så du kan sagtens lære det!! Lysten kan helt sikkert drive værket!
  Anne, jeg kommer gerne til Jylland en dag!
  Julia, jakkerne koster 2000 kr, det gør en workshop også ca.

  SvarSlet
 4. Årh, jeg gad godt!!
  Men med lille baby, tror jeg ikk jeg får så meget ud af det. Men måske når han ikke er så afhængig af mig (babserne, let´s face it)så vil jeg RIGTIG gerne.

  SvarSlet
 5. åhhh... jeg hopper på den med Jylland.. vil så gerne være med!!

  SvarSlet
 6. Sikke en fantastisk salgstale, jeg blev fuldstændig revet med:-) Jeg ved godt der sikkert er rift om pladserne, men jeg tænker lige lidt....:-)

  :-) Ninna

  SvarSlet