mandag den 29. april 2013

Er du totalt nybegynder, så skal du skal lære at sy af mig!

For her er alt det død besværlige ved syning blevet afskaffet.
Jeg har gjort det hele klar til dig, så du bare kan møde op og gå direkte i krig med dit første projekt.
Du behøver ikke at vide noget som helt om syning på forhånd.
1: Du skal ikke først folde et alt for stort og uoverskueligt mønsterark ud, finde de rigtige streger og bruge 1 time eller to før du kan komme igang, for så at skulle følge en lang snørklet opskrift. 
Jeg har bunker af helt færdige mønstre klar. Det eneste du skal gøre et at klippe stoffet ud efter mine anvisninger - jeg holder dig i hånden hele vejen og ved præcis hvad du skal gøre, så det er lige før du kan lade hovedet blive hjemme - du går ikke død før du er færdig og jeg vil næsten garantere at du er stolt af dig selv når du går hjem.
2: Har du ikke nogen symaskine kan du låne en af mig de første gange du er til syning. Der efter kan du beslutte om det overhovedet er noget for dig inden du investerer. Du kan få tips til hvilken en symaskine der er den bedste og billigste til dine behov og hjælp til hvordan det den virker osv.
3: Kan du ikke overskue hvilket stof som egner sig til hvilke projekter og har du alt for travlt til at nå stofbutikken efter arbejde og inden du skal til syning - så kan du købe stof og div materialer af mig. Jeg har ikke det hele, men jeg har altid nok til at finde på et sjovt projekt.

4: Jeg har min helt egen måde at sy på. Jeg hader nåle og skrædderkridt og jeg har droppet en masse af de gamle dyder som jeg personligt synes gør vejen til et færdigt resultat alt for besværlig. Jeg tager den nemmeste og hurtigste vej - jeg er ikke vild med sjusk og gør meget ud af at få et professionelt udtryk på trods af at jeg er vild med snyd. 

Jeg tror helt bestemt det er tid til at komme igang. Syning er noget af det bedste jeg ved og jeg kan varmt anbefale at du prøver det.

Lige nu er syskolen helt fyldt op - men du kan komme på venteliste ved at skrive en mail til mig. 
Du kan også forære dig selv et fredagsfix hvor jeg har et par enkelte ledige pladser eller en hel workshop hvor der virkelig er tid til fordybelse.

Det er tid til at komme igang - du har jo gået og drømt om det længe - ik??

Billederne er fra weekendens workshop.


søndag den 28. april 2013

Projekterne

 Nogle af weekendens projekter. 6 dygtige og top hyggelige elever. Nyder så meget at holde workshop.
Tak for nu - vi ses igen ikk??
Der er en enkelt ledig plads på fredag d. 3. maj, hvis fx de fine kjoler frister?? Dem kan man godt nå et par stykker af på en dag hvis man strammer ballerne lidt.
Læs mere om mine fredagsfix her

lørdag den 27. april 2013

Forsøg

Om lidt bliver Syskolen fuld af symaskiner. Hele weekenden skal her syes jakker og børnetøj
Jeg forsøger løbende at forny den quiltede jakke, som der er blevet syet hundredevis af her på Vesterbro. Ved ikke helt om jeg er vild med det, men ideen om at lege med forskellige bånd er god og det vil jeg gå videre med. Tror dog det her sølvbånd ryger af igen og så beholder jeg jakken selv:-)
Stoffet er fra City Sycenter. Den bagerste er Liberty - den har de også i grønlige farver

fredag den 26. april 2013

Stille blog

Må indrømme at jeg synes det er nemmere at holde gang i den ovre på Instagram så bloggen er desværre lidt forsømt. Det betyder dog ikke at her er stille på Syskolen/værkstedet. Her er der totalt godt gang i den.
De sidste par uger har Nanna (igen) hjulpet mig med at lave nogle rettelser på den quiltede jakke, så jeg er i fuld sving med at sy alle størrelserne op igen. Tror ikke den bliver mere perfekt end den er nu. Jeg er godt tilfreds og det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med én som forstår mig og kan holde mig ud, for jeg er den vildeste flueknepper!!

Imorgen holder jeg workshop og dem som kommer og skal sy jakker, får lov at sy efter de nye friske mønstre som bare sidder lige i skabet!

I får lige lidt billeder af dem jeg indtil videre har syet. De er fra instagram.
1: Det smukke grå uldstof (med glimmer) er fra City Sycenter - som HURRA er åbnet igen i Fiolstrædet.
2: Kimono stof fra Japan jeg har fået i gave af gode venner
3: Vintage Liberty fra loppe som jeg har haft liggende i lang tid til det rette projekt.
torsdag den 25. april 2013

Jeg har danset samba hele dagen

fordi, City Sycenter er åbnet igen. Det er på mange måder en stor dag idag!!!
Jeg kan med glæde fortælle alle de stofinteresserede at Mette og Walter nu er at finde i fine lokaler i Fiolstrædet - lige ved siden af Nettoen ved siden af det gamle Dalle Valle.

Helt fantastisk, for det var altså MEGET meget svært at finde stof i denne by da de ikke var her.

De har lige nu det mest fantastiske grønne glimmer tyll til 99 kr meteren - jeg skal lave et af dem her til Lilly lige så snart jeg får tid.

Run Forrest.... run!!! Rullen er ikke ret stor så skynd dig ind og sig hej og køb en masse stof og kom så ned til mig bag efter og sy nogle flotte ting.

Jeg har en enkelt ledig plads til fredagsfix næste fredag d 3.maj 9-16. Skriv hvis du vil med.

Flere har allerede spurgt efter deres tlf nr : 33919013
Ring endelig til dem, de sender gerne!

mandag den 15. april 2013

2 pladser tilbage på Århus workshoppen.

Workshoppen i Århus bliver meget muligt til noget i weekenden d. 1+2 juni.
Lørdag er næsten booket op, der er kun 2 pladser tilbage, så hvis du skal med, er det nu du skal melde dig på marapytta@gmail.com. Der kan stadig reserveres til søndag. Du kan læse lidt mere her


onsdag den 10. april 2013

Jakkerne + mere Århus

Det er simpelt hen det bedste at lære jer at sy. Det er helt vildt at mærke hvor glade I bliver når I lærer små nye tricks. Selv de bitte små får jo nogen af jer til nærmest at danse rundt! Det giver så meget mening og jeg har lyst til at gøre det igen og igen.
Jeg har fundet en weekend hvor jeg godt vil pakke bilen og køre til Århus igen. Wenche vil gerne med, Karen har sagt ja til igen at få overnattende gæster og så håber jeg bare at Karens mor har lyst til at komme forbi en aften, så vi kan sidde den halve nat og nørde igennem og snakke om håndarbejde!!!!

Lokalet er ikke bestilt endnu, for jeg vil lige høre om der overhovedet er nogen friske på linien??

Det bliver i weekenden d. 1.+2. juni. 
Jeg har lidt en plan om at man både kan sy børnetøj og jakker i en pærevælling???

Vil egentlig gerne høre fra jer som kunne være interesserede - hvad er i til? Jakker eller børnetøj?
Eller hvad nu hvis man kunne nøjes med kun at komme en dag?

Prisen for to dage er 2250 kr og en dag koster så 1125 kr.
Du kan læse lidt mere om mine workshops her

Ved du at du bare med, så send en mail og reserver en plads.
Mailen hedder: marapytta@gmail.com


søndag den 7. april 2013

Århus

Wenche har lige sat mig af på Vesterbro - helt glad.  Jeg har holdt workshop hele weekenden i Århus for 10 dejlige jyder i alle mulige forskellige sko - ja selv H2O badesandaler som sad halvt på dygtige Sofie - klassisk jyst.
I love it!!
Afslappet stemning og godt humør.
Jeg kommer meget gerne igen inden sommerferien hvis jeg kan få lokket nogen med? Måske den første weekend i juni????