torsdag den 28. februar 2013

Renovering

Den quiltede jakke har været helt utrolig populær lige siden jeg startede syskolen for et par år siden. 
Den har løbende været udsat for små og store rettelser, både på pasform og syteknikker.
Det er faktisk langt fra den samme jakke og de samme teknikker som den gang jeg startede.
Lige nu gennemgår den kære jakke endnu en stor renovering i samarbejde med Nanna - og så må jeg vist forsøge at slutte fred med den og vende min energi mod nye ting til Syskolen. Her efter tror jeg nemlig ikke der kan gøres mere. Snart er det den perfekte jakke med den perfekte pasform. Teknikkerne sidder i skabet og finishen bliver så lækker den kan blive.
Lige i øjeblikket syer rigtig mange af mine dejlige elever forårsjakker til dem selv i et hav af forskellige udgaver og vil du også sy en jakke selv, er det muligt både på syholdene og på de workshops jeg holder i weekenderne.

lørdag den 23. februar 2013

Lagersalg - We Do Wood

Der er åbent idag fra 10-14.
Jeg synes du skal slå vejen forbi Slagterhusgade 9 (det er i kødbyen) og købe et nyt møbel af min mand. Du kan evt slutte af med kaffe på byens hyggeligst cafe Paté Paté som ligger lige i nærheden.

Jeg kan desværre ikke være behjælpelig med køb og reservationer gennem bloggen - I må selv forbi eller sende en shopper.

fredag den 22. februar 2013

Ny - voksen rocker

Desværre har jeg altid lignet en rullepølse i svøb i Rockerjakken, så nu har jeg lavet en ny model som klæder sådan nogen som mig lidt bedre. Det er nemlig ikke alle der ryger lige i den gamle rocker.
Helt nye teknikker - jeg kalder det voksen syning, for det er ikke for børn og nybegyndere. Egentlig ret klassisk jakkesyning og helt anderledes end de andre jakker jeg har på Syskolen.
Jeg selv lavet den, men jeg får hjælp til at graduere af Nanna, hun er nemlig er stjerne god konstruktør og så er hun ENDELIG på banen igen efter barsel. Jeg har virkelig glædet mig for sådan nogen hænger altså ikke på træerne!!
Snart lander mønsteret i alle størrelser og så skal jeg bare lige testet lidt teknikker, sy den op i lidt forskelligt - forestiller mig også Liberty -  og så kan I bare komme igang på syskolen!

tirsdag den 19. februar 2013

Lomme

Måske har du ikke opdaget det.......men jeg har lavet en kæmpe brøler på jakken med lynlåse i det foregående indlæg......lommerne sidder piv skævt. De er helt tosset svære at sy, kræver at man klipper hul i jakken og de står ikke til at redde.......... Det ses måske ikke så tydeligt på billederne, MEN det gør det i virkeligheden.

Jeg kunne sagtens skrive et helt indlæg om hvor mega surt det er at lave sådan en fejl. Side op og side ned om hvor meget jeg har tudet, haft lyst til at sparke nogen, slå på døre og om hvor lidt jeg har sovet i nat fordi jeg var så rasende på mig selv og febrilsk har forsøgt at lave en ny lomme i mine drømme.

Men det vil jeg spare jer for!

Til gengæld vil jeg hellere vise jer at jeg nu har lavet en lommeprøve som fungerer meget bedre. Den er ikke totalt nem, men den er til at have med at gøre.
Var det mon også sådan du mente, Mie?

Og så har jeg er rigtig godt fif til at få kantebåndet på rundingerne super pæne.
Klip en masse hakker i sømrummet på kantebåndet, så trækker det ikke grimt når du syer det på og har meget nemmere ved at komme rundt om hjørnet.

Quiltet i nye klær´

I weekenden skal jeg holde workshop. Jeg får besøg af det halve af Jylland og jeg ved allerede nu at der kommer godt gang i den med 8 ladies og deres symaskiner. Ideerne har fløjet over mailen og på instagram den sidste tid og det er endt med at den klassiske quiltede er blevet peppet lidt op, så den passer bedre til de unge smukke damer som jeg får besøg af:-)
Ida er en af dem som kommer i weekenden. Hun er én blandt fire, som jeg har valgt at inviteret for at lave lidt ekstra reklame for mine workshops. Ida, fordi jeg elsker hendes blog og hendes mod og så har det vist sig at hun er fuld af gode ideer og hun fik da lige sat fut i mig (altså helt frivilligt!)

Nu er jeg bare spændt på hvad de synes om sådan en weekend her i min kælder og om de kan nå det hele, for den er lige blevet en tand mere avanceret at sy.

Flot er den blevet med lynlåse i stedet for roleauer og slåede knapper.


søndag den 17. februar 2013

Jakker

Disse to modeller har de sidste 2-3 år været noget af det mest populære at sy på min lille Syskole. 
I øjeblikket er der totalt jakke boom på holdene. De bliver syet i lange baner i alle mulige og umulige udgaver. De er sjove at sy og du lærer en masse teknikker som kan bruges til andre projekter.

Med disse to jakker vil jeg gerne afliver myten om at  fx. skråbånd og lynlås er svært at sy. 
Jeg holder weekend workshop ca. én gang om måneden. Her er det muligt at sy en jakke. Projektet egner sig helt perfekt til en weekend hvor der er tid til total fordybelse. Har du lidt erfaring, kan du nå at sy en hel jakke i løbet af de to dage.

Find datoer her

Har du ikke mod på at sy én selv modtager jeg, som det eneste, gerne bestillinger på disse to modeller.

Pause

Dagsholdet om onsdagen 10-13 holder pause i marts. Vi starter igen d. 2. april og det er fra da af muligt at gå hver anden uge. Læs mere her
Skriv en mail for at få en plads allerede nu til marapytta@gmail.com

torsdag den 14. februar 2013

WE:DO:WOOD Lagersalg - Næste fredag og lørdag

Min mand og hans slæng byder inden for til:

mandag den 11. februar 2013

Min egen indianer

I samarbejde med Sebastian lykkedes det os i sidste øjeblik at hun spankulerede sådan afsted i fredags til fastelavn på skolen og i fritten.
Årets bedste dag hvis man spørger Lilly.
Kjolen er hjemmesyet og resten er lavet af en gammel ruskindsjakke, hvad vi lige kunne finde af indianer dims i genbrugsbutikken og fjer fra gemmerne.

Lyserød sofa - Gratis

Hvem vil have min gamle sofa? Den er gratis og kan afhentes på Vesterbro - men det skal være snart for den skal ud af mit liv da min søde mand er ved at bygge en hjørnesofa til mig! Den er ældre af dato og er temmelig nusset men til gengæld yderst bedårende og helt gratis.
Den måler 165x64 på de bredeste steder.

mandag den 4. februar 2013

Baby baby baby

Små bløde praktiske baby bukser - dejligt nemt projekt.
Tag din baby med og sy dem på dagsholdet om onsdagen, hvor der er ledige pladser!

Stoffet er en lækker rest som jeg har fået af Wenche