fredag den 28. september 2012

Syskole

Billeder fra Syskolen igår aftes. Kunne ikke finde knappen, hvor jeg indstiller til lysstofrør, men jeg skal jo øve mig trods forhindringer og vil ikke miste modet - så her er lidt stemning fra en rigtig hyggelig syaften!
Camilla har lært mig at det er godt med en "rød" tråd i billederne - jeg valgte dog en anden farve igår:-)
Glæder mig mere og mere til på søndag - anden del af fotoworkshoppen! Det kan kun blive bedre.
Se noget af alt det fine som bliver produceret på sykolen her.

Ps: Vil du gå til syning så er der ledige pladser på tirsdagsholdet. Ellers kom på ventelisten til et aftenhold. Skriv til marapytta@gmail.com

torsdag den 27. september 2012

Lilla

Er meget lun på lilla.
Har ellers været helt usandsynligt træt af farven, men den sniger sig ind på mig.
Lilla er helt vildt svær at fotografere. Farven forvrænges meget nemt og bliver langt fra hvad den er i virkeligheden. Har siddet længe og svedt sammen med photoshop og fumlet mig frem mellem alle de mange knapper. Jeg er ikke helt tilfreds men jeg er altså også totalt nybegynder, så nu udgiver jeg altså selv om perfektionisten i mig krummer tæer.


mandag den 24. september 2012

Den nye leopard Liberty

Her forvandlet til en jakke til min veninde. Håber hun kan passe den.
Vil du gerne have en magen til så tager jeg i øjebliket gerne imod bestillinger. En jakke magen til denne koster 2350 kr og jeg laver den i str 36-46.
Vil du måske hellere selv lære at sy en, så har jeg fået en enkelt ledig plads på københavner workshoppen 27+28 oktober, læs mere her


Historie, stemning, lukketid, blænde, ISO og meget mer!

Igår var jeg på den første del af fotoworkshoppen hos Camilla og Peter Kragballe.

Hold nu op hvor lærte vi meget!

Nu kender jeg jo Camilla ret godt og ved hvordan hun arbejder, men det var simpelt så fedt at få sat ord på, hvor vigtig og hvordan jeg får en historie og en stemning ind i mine billeder og får sat fokus rigtigt på det jeg gerne vil vise. Hun holdt et meget inspirerende oplæg og jeg har nu nogle virkelig gode værktøjer og nogle enkle retninglinier som jeg glæder mig til, mere bevidst, at benytte mig af - både når jeg skal tage billeder til bloggen, men bestemt også når et handler om helt almindelige familie fotos el.lign.

Jeg har ikke selv et spejlrefleks kamera, men ønsker mig meget et - så jeg fik lov at låne at af Peter - det kan man nemlig godt hvis man ikke har et kamera selv.
Peter gennemgik de helt grundlæggende kamerateknikker og vi fik små opgaver undervejs for at gøre vores egne erfaringer. Det er meget nyt for mig at røre ved knapperne på et kamera. Plejer bare at sætte den på auto og så piller jeg ikke mere ved det. Det begrænser mig jo selvfølgelig meget og til tider bliver mine billeder bare kiksede fordi lyset ikke lige er det rette el.lign. Meget grænseoverskridende og mange informationer på en gang. 
Men peter underviser til hverdag unge på Medieskolen i Lyngby, så han er meget pædagogisk og god til at forklare og vandt til at lære fra sig. Hvis jeg følte mig helt tabt på gulvet blev jeg straks taget i hånden og løftet med op. Synes helt ærligt sådan noget teknik er meget svært, men tror nu nok at jeg forstod noget af det, selv om det var meget nyt det hele!!!

Til slut fik vi en introduktion til bridge og photoshop og fik lov til at sidde og lege.
Det glæder jeg mig mega meget til at lære mere af, det er sjovt og helt utroligt hvad man kan.

Ser virkelig frem til næste søndag hvor vi skal mødes igen og følge op på at det vi har lært. 
Sidste billede er slet ikke redigeret, det er bare en af de kamera indstilling som en af opgaverne lød på - tror det var noget med lille blændetal. Synes Karen Marie er så sej på billedet - så det måtte altså lige med.

torsdag den 20. september 2012

Ny sofa

Vi er jo endelig flyttet. Endelig langt om længe, efter 9 måneders seje forhandlinger.
Derfor lidt stille her på bloggen. Bruger min tid i indretter himlen. Ellers ikke noget jeg plejer at bruge så mange krafter på....og ikke noget jeg sådan plejer at vise frem. Men nu fik jeg alligevel lige lyst til at vise jer min nye sofa, som jeg helt tilfældigvis faldt over idag. Den er lyserød og den stod pludselig lige foran mig. Det vildeste er at min søde mand var med på den??????

torsdag den 13. september 2012

Godt tilbud!

Jakken er solgt
Imorgen får vi nøglerne til den nye lejlighed og uhhh hvor koster det mange penge at flytte, så jeg har tænkt mig at sætte lidt forskelligt til salg den næste tid.

Først en quiltet jakke str 36. Jeg syede den til en veninde, men den blev desværre for lille. Den er aldrig brugt og fejler intet. Jeg tager normalt 2350 kr for en jakke som denne, men du kan få den for 1000 kr.
Skriv til marapytta@gmail.com hvis du vil købe eller prøve den (på Vesterbro)
Det er først til mølle.

tirsdag den 11. september 2012

Følg med

Egentlig har jeg slet ikke flere timer i døgnet til mere halløj på nettet....men nu er jeg alligevel blevet ret forelsket i instagram. Hvis du har lyst så kan du følge mig. Jeg hedder linegalst.
Det er jo super nemt og lynhurtigt at dele ud af alle de pæne ting og stemninger som min hverdag på syskolen/systuen er fuld af!
Har du ikke en iPhone, kan du vist nok oprette en profil på ink361.com og følge med alligevel - har jeg lært af AB

torsdag den 6. september 2012

Sydlansk stemning

Vi (altså Camilla og jeg) leger modefotografer og lades som om vi er taget til Cuba på fotosession.....location er dog stadig vores elskede baggård på Vesterbro!
Det er sjovt.
Jeg får styr på alle hængepartierne og laver alle de halve jakker færdig. Den her er jeg ret lun på selv.
 Camilla, du er en ørn, dem som skal på fotoworkshop er heldige og kan godt glæde sig!!

Pasteller

Vi stod lige og manglede en lækker steg til en lille jakke og i det samme kommer Irene sørme ind ad døren og er frisk på et par billeder - hvor heldig kan man være??

Smukke Irene går på Karen Maries designhold for teenagere. 
Hver tirsdag og onsdag eftermiddag er Rum11 fyldt med piger som elsker at sy og designe. Maskinerne summer og fine kreationer kommer til verden - og så hygger de - big time!
Jeg ved der er ledige pladser på nogen af holdene og jeg kan varmt anbefale det. 

Du kan læse meget mere her

Stoffet er vintage og fundet på Ebay en gang i tidernes morgen.
Fine lyse pasteller med mintgrønt foer. Skønne farver, men helt umulig at fotografere op ad en sort væg - men stadig meget meget fin til Irene. 

Tak for hjælpen!

Camilla har fotograferet og kæmpet med redigeringen....

tirsdag den 4. september 2012

Vil du på workshop?

Det er vist ikke helt nemt at finde frem til datoer og info på min blog, så nu får I lige datoer på de næstkommende weekend workshops i København
På disse workshops i Kbh er der frit valg. Du kan sy alt hvad du har lyst til fra hele Marapytta repertoiret.
Prisen er stadig 2200 kr, begge dage fra 10-17 - du skal selv have symaskine, materialer og madpakke med og du får mønstre med hjem på alt hvad du når at sy (til privat brug)

Nye datoer:
27+28 oktober - 1 plads tilbage
10+11 november - alt udsolgt, men du er velkommen på ventelisten!
8+9 december - 2 pladser tilbage

Skriv en mail til marapytta@gmail.com, hvis du vil sikre dig en plads allerede nu.

Alt er udsolgt på workshoppen i Århus i oktober, men jeg pønser på en i Silkeborg d. 3+4 november.
Jeg går og venter svar fra dem på ventelisten, men skriv hvis du er interesseret og kom på listen, hvis du kunne tænke dig at være med. Måske ender det med en plads? Det er ikke bindende at stå på listen.

ps. I Jylland er det kun muligt at sy quiltede jakker.

Camilla har haft fingrene i billedet af Lilly. Der er blevet leget med farvet osv. Så fint!
Glæder mig så meget til at komme på workshop, kan faktisk slet ikke vente!!

mandag den 3. september 2012

Weekend workshop

Har haft besøg fra nær og fjern i weekenden.
Tænk, helt fra Norge, Schweitz, Jylland og Østerbro og omegn. Er meget beæret over at I kommer rejsende så langvejs fra for at være med på min lille syskole!!
Der blev virkelig syet igennem. Efterårsgarderober til pigerne og nye jakker til de voksne i massevis.
Tak for denne gang og forhåbentlig på gensyn!