onsdag den 29. februar 2012

Dukke kyse

Jeg er altså ikke vandt til at lave kyser til babyer med så vild en hårpragt. Der er udfordring i af lave god dukkepasform!

Inspiration

Som planlagt var jeg et smut forbi Vintage Kids Copenhagen igår, for at sige hej til Barbara og snuse lidt. Jeg forelskede mig i ca 50 ting, men styrede mig og købte kun én.
En fin blå meget syntetisk kjole som jeg har tænkt skal inspirere min dag.
Jeg tænker nok mest en størrelse Lilly, men det kunne bestemt også være fint som dukketøj.

tirsdag den 28. februar 2012

Vintage

Lilly hoppede imorges i sin fine fine plisserede vintage nederdel som jeg har fundet hos Barbara.
Jeg må et smut forbi idag efter syhold, for der er vist noget om at butikken bugner af nye varer.
Den stinkende wunderbaum har Lilly neglet fra sin fars endnu mere stinkende håndværker vogn. Hun syntes bare det var noget af det smukkeste????

Quilter micro mini

Til en af Wenches dukker. Lever i en mini verden i øjeblikket og ser alt for mig i mini størrelse - det er skønt!

mandag den 27. februar 2012

En hurtig

Toilettaske.
Bare lige et forsøg fordi flere på syskolen har ønsket og jeg opfylder gerne ønsker!
Meget nem og vældig anvendelig. Har quiltet med mellem kraftig pladevat for at for godt hold i den. Den er ret stor, lynlåsen er 35 cm lang men den kan snildt laves i både større og mindre udgave.


søndag den 26. februar 2012

Bitte små silke trusser

Der kommer langsomt mere på dukke kollektionen. Jeg synes altid vores dukker her i hjemmet mangler trusser, så det har jeg gjort noget ved.
Det første par er syet i den fineste vintage Liberty silke og de har fået en lille bitte marapytta flæse i livet.
Vi har pt to pladser tilbage på dukke workshoppen i marts - måske er det noget for dig? Du kan i hvert fald læse mere ovre hos Wenche og tilmelde dig på marapytta@gmail.com

fredag den 24. februar 2012

Fin flamingo dame

De holder først fastelavn i Lillys børnehave idag så jeg har netop sendt en meget fin dame afsted. Jeg har syet vingerne, og hun står selv suverænt for resten af stylingen. Jeg elsker det! Havde ellers alle mulige voksen planer om at det hele skulle matche og var klar til at investere i det helt rigtige farve afstemte outfit med helt moderigtige fjer i pandebånd osv. Sådan blev det heldigvis ikke. Hatten fik Lilly selv øje på i et butiksvindue i Fiolstrædet. Ikke en butik mine øjne og interesse ellers ville falde på, men den råbte efter hende og de havde både heelende sten, røgelse, smykker fra både Indien og Thailand, drømmefangere og 80´er pop hatte. Hun MÅTTE eje en!
Synes hun blev rigtig rigtig fin og Lillyagtig og hun fik lov til at få både mascara, øjenskygge og læbestift på!

Emilias Flowers

Måske er det noget for dig, Helena? Den er str 38.
Igår var en meget lykkelig dag på synørdefronten. Jeg fik ENDELIG knækket koden på skråbånd/hjørne mysteriet. Har aldrig forstået hvordan den skulle grejes, men det gør jeg nu! Yes!

onsdag den 22. februar 2012

Anne Nowak - ledige pladser

Hun melder ellers normalt alt udsolgt, men på lørdag har du chancen for at være med på en af Annes fantastiske workshops, for der er ledige pladser.
Anne har værksted på Carlsbeg hvor der bare er så mega fedt og inspirerende, hun laver de lækreste tryk og hun er gude dygtig til det hun gør.  Jeg er meget stor fan og kan varmt anbefale en dag sammen med hende i hendes piplende kreative verden!
Jeg har selv prøvet det og gør det meget gerne igen! Du kan se billeder fra en skøn aften sammen med Rum11 og Anne.
Anne er min meget gode veninde, men jeg er på ingen måde bestukket til at skrive disse ord. Jeg mener virkeligt at det er hver en krone værd og jeg synes du skal forære dig selv en lørdag i himlen!
Du kan læse mere om workshoppen her og så ved jeg at du er meget velkommen til at skrive til Anne på anne@nowakcph.dk, hvis du har spørgsmål.

søndag den 19. februar 2012

De mærkelige

Jeg ved ikke hvad der lige skete for mig??? Tror det var et eller andet forsøg på at lave noget knap så kedeligt og pænt til drengene??? Jeg kan forstår godt hvis i ikke helt kan følge med. Men ok, jeg så en lille fræk fyr for mig med tatovereinger på armene, i grøn stribet bluse, gule seler og leoshorts.
HVIS der er nogen som kan se det for sig og har (eller kender) en lille gut der passer ca str 3 år, så skriv en besked her og jeg sender shortsene til dig - for free!
Modellen er blevet rigtig god med bred linning, bag og sidelommer.
Nogen der er friske??

fredag den 17. februar 2012

Shorts

Hvis man har en mor som går til syning hos mig, så har man helt sikkert meget fint hjemmesyet tøj!
Vi er, for nogens vedkommene, langt fremme i planlægningen, så forleden blev der bestilt nye mønstre, til drenge shorts, af en af de syende mødre og jeg måtte i sving. Det blev til to nye modeller. Dette er det ene par, helt enkle med lommer - ikke svære at sy.
Stoffet er fra Hamborgturen. - købt hos Frau Tulpe.
De andre kommer i næste indlæg....de blev altså virkelig mærkelige....

mandag den 13. februar 2012

Sko

Jeg er tit meget fokuseret på at lave nyt, men nu har jeg fået lyst til at tage fat i noget af det som jeg ikke har syet længe. Her er et par af Elsebeth Gynthers helt klassiske hjemmesko. Dog med reguleret pasform da dem i bogen ikke sidder godt på foden. Jeg syer bl.a  et lille stykke elastik ind i hælen så de så nemt falder af foden.

Lad mig bare være ærlig, de her sko er mest bare til at dåne over, de er ikke særlig praktiske.
Jeg har fået lidt "røg" af mit syhold, fordi jeg åbenbart har påstået at de var nemme at sy, Det er de IKKE. De fleste er ca 6 timer om at sy dem og man skal have ret meget erfaring med kantebånd og være ejer af en rigtig god og stærk symaskine...Der går f.eks. 3 meter skråbånd til et par sko, så det skal man være ret skarp til og glad for at sy....men de er IKKE umulige. Jeg synes de er sjove at lave.
Tjek lige nogle af dem jeg har syet før. De er stadig fine men min smag har tydeligt ændret sig:)

søndag den 12. februar 2012

50´er kjole


Dukkenederdel

Det er i øjeblikket  50´erne som inspirerer mig. Retro bliver der ikke så meget af, så er det sagt - der må noget nyt til. Det bliver vintage og Marapytta som møder hinanden på en dukkekrop, hvis man kan sige det uden at det lyder sært....
Nederdelen er magen til slå om nederdelen, som jeg har en tutorial liggende på, på syskolebloggen. Den er dog 40 gange hurtigere at lave , for den er jo trods alt i dukkestørrelse.

lørdag den 11. februar 2012

Basic

Jeg er kommet igang med dukketøjet. - er startet helt basic.
Vi har udsolgt i april men der er stadig et par pladser tilbage i marts. Læs evt mere her eller her