mandag den 31. januar 2011

Py-ha!

Plejer ikke sådan at komme med min mening men jeg har helt ondt i maven og jeg har helt mistet lysten til at blogge. Er gået hjem fra arbejde selv om jeg egentlig har mega travlt. Har brug for at finde ud af hvad jeg mener. Jeg er ikke så god til konflikter og er i virkeligheden alt for bange for at få et møgfald og begynde at tude, men nu skriver jeg mine ord ned alligevel.

Synes efterhånden der er nogle kedelige eksempler derude i lille blogland og jeg synes der er lidt en tendens til ejerfornemmelser på helt forkerte grundlag.  Stemningen er jo ganske paranoid og den påvirker mig åbenbart meget mere end jeg lige havde regnet med og derfor dette indlæg.

Har tænkt og læst en hel del de sidste par dage og fulgt debatten.

Jeg har besluttet mig for at jeg fra nu af kopierer, sælger, inspirerer og inspires af, alt hvad jeg vil med både arme og ben. Det skal andre ikke være med til at bestemme. Jeg vil gøre det med respekt og gøre det så det føles fint i min mave. Jeg ved jeg gør det på min måde. Hvis nogen føler sig trådt på så håber jeg inderligt at de vil kontakte mig. Jeg er faktisk ret sød og er til at tale med og så finder vi nok ud af noget!! Til gengæld vil jeg heller ikke være dommer over for hvad andre gør, dem om det. Slut prut!

Jeg opfinder sku ikke noget særligt, jeg er bare en dygtig håndværker. Det vil jeg gerne krediteres for og det føler jeg bestemt også at jeg bliver. Har sjældent følt mig kopieret. Måske én gang eller noget, men da kontaktede jeg også personen og siden fortrød jeg egentligt. Men fair nok. Det her MARAPYTTA shit, det er sku mit hjertebarn. Jeg knokler røven ud af bukserne for at få brød på bordet og jeg er til tider meget tæt på at give op for det er virkelig svært!!!. Når man knokler så meget med noget så sidder ens følelser også ret tit lidt løst....men det bliver man også bedre til at holde styr på med tiden.

Da jeg lige ville finde et billede til indlægget og faldt jeg over et gammelt et af en grøn vest. Kom til at tænke på hvordan det startede for mig for snart længe siden og det fik jeg lige helt lyst til at dele med jer...hehe.....
I 2005 syede jeg denne quiltede vest og solgte den på Trendsales.
Faktisk var det min veninde der syntes at retro stof bare var det helt hotte. Jeg syntes hun var en smule mærkelig og egentlig havde jeg svært ved at sy noget i slidt og brugt stof. Først solgte jeg gennem hendes profil og siden fik jeg min egen og blev med tiden enig med mig selv om at retro stof var ret hot.
Den her var vist en af de første jeg lavede. Siden er pasformen forbedret, kvalitet og finish er også blevet mange gange bedre. Retro stoffet er blevet erstattet af andre stoffer og jeg har indset at det ikke er det jeg kommer til at tjene mine penge på.
I morges fik jeg en mail fra Mette som går på mit syhold. Hun ville lige cleare med mig at det var ok at hun lavede veste til markedet i Odense. Så mærkede jeg efter og helt ærligt så gør det mig så mega gigantisk stolt at jeg bl.a. har lært Mette at quilte veste. Hun er blevet sindsygt god til at sy af at gå på mit hold (arh ok, hun havde nok lidt flair for det i forvejen, men alligevel) og jeg bliver da bare pisse stolt hvis hun fiser til Odense og blærer sig lidt med sine veste, for jeg kan godt love at de er flottere end flot syet!! Det tager jeg gerne æren for, bare en lille bitte smule og det er da bare helt perfekt for min business. Men en vest....den har jeg ikke opfundet!

.

torsdag den 27. januar 2011

Rocker!

Jeg er meget perfektionistisk. Men nu er der ikke ret lang tid til at Rocker jakken er helt færdig og fin! På billederne ses de to søde konstruktører som har hjulpet mig med jakken. Vi ligge sidste finger på værket! Den blir vidunderlig! 
'
SØGER Brun Södahl!!

Kære alle sammen.

Er der nogen derude der ligger inde med noget af det brune Södahl????
Jeg elsker elsker elsker det og jeg er i den ulykkelige og ubehagelige situation at mit lager er ved at slippe op. Jeg er lige på randen af søvnløse nætter og koldsved.
Jeg vil MEGET gerne købe noget af dig hvis du vil sælge!!!

Andre farver kunne også være interessant hvis du har noget liggende?

Skriv her eller send en mail til marapytta@gmail.com

fredag den 21. januar 2011

Det er så mega hyggeligt at være sylære! Jeg er V I L D med det.
I øjeblikket er der 17 forskellige lækre ladys der på skift kommer og sidder en aften i min kælder på Vesterbro. De tager deres symaskiner med og så bliver der trådt i pedalerne og sludret.
Her er to af de dejlige damer fra torsdagsholdet. Jeg er helt vild med dem!
Se alle deres skønne kreationer her.

torsdag den 20. januar 2011

Samler

Jeg er en sindsyg samler.......tror jeg har 50-70 stykker af dem her.....evig og altid på udkig......

tirsdag den 18. januar 2011

Roder med Rocker

Lige ved og næsten......Rockerjakken er meget tæt på at være helt færdig. Jeg er langt om længe tilfreds med pasformen og alle detaljer er færdigpudsede.
Du kan sagtens melde dig til workshoppen allerede nu, der er kun få pladser tilbage så hold dig endelig ikke tilbage.
Inden længe åbner jeg også op for bestillinger....hvis du ikke selv har lyst eller evner til at sy den!

mandag den 17. januar 2011

Har du hørt fra mig??


Hvis du synes du har tilmeldt dig en af mine workshops, men ikke har hørt fra mig endnu ang. depositum o.lign, så skriv lige en mail til mig på marapytta@gmail.com
Har på fornemmeren at der er nogle af jer der er glippet i mit system......

Og så vil jeg lige gøre opmærksom på at det går rimelig hurtigt med at få besat pladserne og du skal nok ikke tænke for længe hvis du vil være med.
Der er fx kun én plads tilbage på quiltejakke workshoppen.

Du kan også bare læse mere om det hele her, hvis du ikke aner hvad jeg snakker om.

søndag den 16. januar 2011

Tilmeld dig nu

Hvis du vil sikre dig en plads på Quiltejakkeworkshoppen i marts. Der er kun plads til 4 på holdet og tilmeldinger er begyndt at dumpe ind.

Læs evt mere her


Herreskrædderri med broderi

Egentlig synes jeg projektet er en smule over mine evner, er jo ikke uddannet herreskrædder, men jeg gør mit bedste.
Håndbroderierne er ikke mit værk og jeg kan desværre ikke afsløre flere detaljer andet end at projektet er en kollektionsprøve for vinteren 2011 og skal sendes afsted til messe i Paris på tordag.

Er det ikke bare de smukkeste broderier?
lørdag den 15. januar 2011

Tilmelding til børnetøjsweekenden.

Jeg holder børnetøjsworkshop 26+27 februar og det er nu du skal tilmelde dig!
Der er efterhånden blevet produceret en del i min kælder og du kan se meget mere her, i kursisternes galleri.
Læs mere om workshoppen her
Tilmelding sker på marapytta@gmail.com


På billederne er det Camilla og Nathja der har været på spil ved maskinerne.

fredag den 14. januar 2011

Julian bukser

Afprøver ny model med nye detaljer. Et forsøg på at lave noget til drengene. Et par bukser med nogle gode udfordringer. Kanter og lommefoer er lavet af det skønneste japanske kimonostof.
Billedkvaliteten er skidt, men kan ikke gøre det bedre i øjeblikket.

onsdag den 12. januar 2011

Nederdel str 4 år

Sat til salg oppe i shoppen!

DINGE LINGE LING!!!!!!!

Update: Pladsen er besat!

En af de søde på onsdagsholdet har, af personlige og forståelige årsager, besluttet at stoppe lige i sidste øjeblik. Det betyder at du kan kommer til at sy sammen med mig og alle de andre sindsygt dejlige damer, lige midt i min kælder på Vesterbro!! Du springer ventelisten over og har måske mulighed for at tiltuske dig en fast plads på holdet.

MEN....

Det er allerede fra idag kl 18!!

Kan du det???

Så skyyyyyynd dig at send en mail til marapytta@gmail.com

I første omgang er det disse datoer det handler om.

12. jan
26. jan
9. jan
23. jan

Vi mødes fra 18-21
Prisen er 900 kr
Det er såååå hyggeligt!
Medbring din egen maskine og materialer (er det et problem idag så låner du min og vi bruger noget af mit stof)

Du må dykke ned i ALLE mine mønstre og boltre dig i hele min verden!

Håber der er én af jer derude der vilvære med.

tirsdag den 11. januar 2011

Pusterum

Tit når jeg har travlt med andres ting, så får jeg behov for liiiiige at lave noget der ikke er arbejde. Min deadline er blevet udskudt en smule, så jeg stjal lidt tid idag til at sy nyt sengetøj og en scotchternet Colette kjole. Begge dele til Lilly.
Det hele kan på en eller anden finurlig måde spores tilbage til søde søde Camilla fra mit syhold.
Stoffet som jeg har syet sengetøj af er noget jeg har købt af Camillas veninden. En eller anden Liberty jeg ikke kender navnet på.
Kjolen har jeg lavet mange af, men ikke i tern. Camilla har tern på hjernen og hun har smittet mig!
Ærmerne har jeg undladt elastik i, præcis som Camilla gjorde, da vi i torsdag transformerede kjolen om til en buksedragt.
De røde sko har vores døtre åbenbart også til fælles.

Virker det som om jeg er fan? Jamen DET er jeg!

                                                                                      (Aner ikke hvad der sker for modellens trang til at peje op i lufen????)

Det ternede stof har jeg fået af en meget kær ven! Hendes mor arbejdede i sin tid hos Per Reumert (en fantastisk stofbutik på strøget som DESVÆRRE ikke eksisterer længere) Stoffet er der fra og der er ingen tvivl om at den kvalitet skal man lede længe efter. Blødt og lækkert ar arbejde med....og jeg har fået mere. Alt muligt vidunderligt og jeg er så glad og beæret over at der ligger noget af hendes skat på mine hylder nu. Det skal alt sammen, med omtanke, laves om til forskellige lækre sager.  


Kære Per Reumert: HVORFOR LUKKEDE DU???? JEG SAVNER DIG!!!!!

Hvad sker der lige for det urimeligt dårlige stofudvalg der er i denne by???? Bor trods alt i Danmarks hovedstad og det er virkelig ringe!!!lørdag den 8. januar 2011

Weekend arbejde

Jeg har meget travlt i øjeblikket. Det er ikke meget tid til blog og MARAPYTTA
Min weekend er blevet inddraget, men hvad gør det når det er en blanding af BAUM UND PFERDGARTEN og SAGA FURS som tiden skal bruges på?

Det er desværre ikke noget jeg kan vise her på bloggen men i får lige et stemningsbillede fra mit arbejdsbord.

God weekend!

Fantastisk give away hos mine yndlingssøstre

Den må du deltage i. 
Muffedisser er det bedste i verden. 
Specielt når det er koldt.

Marie&Mille er eminent dygtige.
Jeg er afhængig!

Her er min samling:


Ønsker mig et par rosa, et par solgule, nogle flere blå og et par grå......

fredag den 7. januar 2011

Forårs workshops hos MARAPYTTA - Vil du lære at sy?


Mange har spurgt og nu har jeg fået fastsat datoer for de første 3 workshops her hen over foråret.
Januar er workshopsfri. Jeg bruger al min tid på at være modelsyer og har rygende travlt med forberedelser til modemessen i starten af februar.

Disse datoer er indtil videre planlagt, meget mere info følger snarest, men nu kan du gå og summe over det. Måske har du lyst til at være med. Prisen er ca 2000 kr for en hel weekend.

ROCKERJAKKE: 12-13 februar
BØRNETØJ: 26-27 februar
QUILTET JAKKE: 19-20. Marts

mandag den 3. januar 2011

Engelsk vinter vintage - Colette #14

Stof fundet på loppe i London af Esther mor. Endnu en Colettekjole er på vej, denne gang til Nørrebronx. Minder mig i den grad om min barndom.


Colette #13

En fin lille sag, syet af Liberty Mauvey. En skøn forening af chokolade/blomme nuancer. Denne tunika udgave på vej til Silkeborg.

Vil du gå til syning? -Sidste øjebliks plads på onsdagsholdet!

Alt optaget!


Har et sidste øjebliks afbud, hvilket betyder endnu en ledig plads på onsdagsholdet. Så vidt jeg kan regne ud bliver dette den sidste mulighed for at komme med på holdet.

Du kan få en plads hver anden onsdag i januar og februar, start 12/1 - kl. 18 - 21.
Prisen er 900 kr for 4 onsdage (12 jan+26 jan+9 feb+23 feb)

Vi er nu 15 syentusiaster der mødes på kryds og tværs hver og hver anden onsdag og torsdag og du kan blive den 16. på holdet. Det er ren hygge men sandelig også ambitiøs syning.
Du er velkommen - både nybegynder og øvet!

Vil du være med så skynd dig at sende mig en mail - marapytta@gmail.com


Rigtig godt nytår alle sammen og jeg glæder mig til at komme i gang med syholdene igen efter en tiltrængt juleferie. Det er ren nydelse at blive længe på arbejde hver eneste onsdag og torsdag, vi ses!