tirsdag den 29. juni 2010

Falken i min vindueskarm


Min mand er en meget kreativ af slagsen. Den her falk har han lige klistret sammen af en guld paptallerken og en bunke andet skrammel. En dag for noget tid siden var Copenhagen poppetfestival nede på vores lokale legeplads. Der var både dukkeopvisning og klippe/klister workshop.
Kan varmt anbefales.

AV

AV for f..... min finger. Knaldede lige hammeren med fuld kraft ned over fin stakkels pegefinger pga de her trykknapper. Men hvor er det egetlig pænt med trykknapper.

søndag den 27. juni 2010

Søndagsarbejde

Idag har jeg transformeret disse ultra tylls tynde blonde om til en smuk habitjakke.
Ville ellers meget hellere ha brugt min søndag med sand mellem tæerne til 1001 prik på Amager strand sammen med Lilly og Sebastian.

Overskudslager.

Igår gad jeg ikke sy dem sammen. Men det er nu også meget rart at have et lille overskudslager, når der skal knokles videre på det her.

tirsdag den 22. juni 2010

Mit arbejde, mit værksted


Lidt inspireret af Helle´s indlæg forleden dag om uddannelse, fik jeg lige lyst til at vise lidt af det jeg går og laver til hverdag.

I 2002 blev jeg uddannet modelsyer fra Ishøj Teknisk Skole. Næsten 4, ret hårde, år med pisken over nakken og tungen lige i munden. En rigtig god uddannelse hvis man gerne vil lære at sy og har lyst til at arbejde i modebranchen.Idag arbejder jeg som selvstændig modelsyer og har mit eget lille firma. Det har jeg efterhånden gjort i en hel del år. Tror snart det runder de 6 år. Jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker at ikke to dage er ens!
Som modelsyer arbejder jeg tæt sammen med designeren (og evt konstruktøren) i alle mulige forskellige firmaer. Både store og små. En modelsyers opgave er at sy en prototype. Dvs. den første af hver model i en kollektion. Enten en model der skal sendes ned til fabrikken som "et godt eksempel" eller en model der skal med ud og hænge på en modemessen hvor kollektionerne præcenteres. Der kan også være tale om showpieces som skal med på modeshow og ikke desideret er en del af kollektionen.

At være modelsyer kan også være en hel masse andet. Når der ikke er så meget arbejde, typisk mellem årets to kollektioner, har jeg ofte arbejdet på film eller teater. Reklamer er det også blevet til og lidt julekalender står jeg heller ikke i vejen for. Alt muligt, jeg siger sjældent nej til en udfordring.

Før i tiden syede jeg et hav af brudekjoler om sommeren, det er jeg dog lidt tilbageholdende med nu. Det er simpelt hen for krævende og jeg hader tyll og ciffon!!!Jeg har et lille værksted på Vesterbro, meget tæt på hvor jeg bor, hvor jeg elsker at være. En lille stille gade der hedder Westend Det er her det hele foregår. Jeg tilbriger og har tilbragt helt utrolig meget tid her. Jeg deler det med en anden pige som har både netshop og fysisk butik på Istedgade. Det er rart at dele og sparre med hende.

Det sidste stykke tid og de følgende uger knokler jeg på liver løs for at blive færdig med Daisy´s sommerkollektion for 2011. Til næste sommer bliver det større, smukkere og sejere end nogensinde før. I kan godt glæde jer....men åhhh der er længe til.

CANMit yndlings galleri CAN ligger i Tullinsgade på frederiksberg, meget tæt på hvor jeg på bor. Det ejes og drives af kæresteparet Stine Aalykke og Martin Kristiansen. De laver begge kunst og installationer. Jeg er vild med stort set det hele. Udover kunst, sælger de også gamle LP´er og Stine laver små serier af t-shirts og strik med tryk til både børn og voksne.

Jeg er den heldige ejer af tre af Stines billeder. To små collager og et stort litografi. Alle 3 er gaver fra min søde mand.

mandag den 21. juni 2010

Visitkort!

JA! Jeg har sekskanter på hjernen!Marie sagde en dag til mig, helt køligt: Du skal da ha´sådan nogle sekskantede visitkort?!
Jeg sagde: JA for fanden! Med liberty og andre farvoritter på bagsiden!!!!

Så gik der under 3 dage og VUPTI, jeg var den heldige ejer af verdens sejeste visitkort. Det kunne bare ikke være anderledes. Det skulle jeg da bare ha!

Marie er en helt specielt dygtig én jeg kender. Hun knipser lige et par billeder og trykker på nogle computerknapper henne på hendes seje grafiker arbejde. Roder lidt med kopi maskinen og så lige klip klip(det fik jeg altså selv lov til).....lækker stavl visitkort! Kunne altså ikke være mere perfekt!

Med de talenter må de være meget glade for hende henne på hendes arbejde!
1000 tak, søde Marie!

søndag den 20. juni 2010

Husker i?

Nu hvor vi lige er ved det med børn og syslerier....

Husker i Karklude broderi?

Helt genialt begynderprojekt for både drenge og piger.
Man skal blot bruge en ren karklud (helst ny), noget farvestrålende garn og en stor stoppenål, så er der til mange timers beskæftigelse.

Vi bruger sådan en "nål" som jeg tror er beregnet til at sy strikketøj sammen. Den har en stor løkke for enden, umulig at stikke sig på og dejlig nem at styre


God søndag!

Der arbejdes


Sådan her håber jeg, at min seng kommer til at se ud en dag!! Billedet er fra bogen "Rum der rykker". Det er èn af bogens stylister, Iben Windsmose, der er den heldige ejer af TÆPPE og soveværelse. Det taler lige til mit hjerte. Det er lige dét TÆPPE der skal ligge på min seng!

På workshoppen i Odense havde en af deltagerne bogen med.
Nu deler vi vist drømmen om TÆPPET!!

Som et lynnedslag!Der var ikke noget at gøre, jeg tog hjem og kastede mig straks ud i et større klippe arbejde.

Alt godt fra hylderne, men inden for en ret stram farveskala.
Jeg bruger masser af sort, blå, grå og rosa. En smule mintgrøn, brun og pink, samt et lille stænk gult. Lyder skørt, men syner så smukt.

Det meste har jeg selv på hylderne, men indtil videre har tilladt mig at købe en smule hos Garniture. Mangler faktisk noget svagt ferskenfarvet. Kan ikke finde noget.

Jeg har allerede brugt helt uhæmmet mange timer på det. Jeg nyder og elsker resultatet. Det går langsomt fremad. Hver sekskant måler kun 6 cm så der er stadig laaaaang vej endnu.

Der er bare noget helt utrolig smukt over farverne. Det er seriøst på en eller anden måde. Selv om det er et virvar af farver, så er der stil og system over det. Elsker de gule stænk og blandingen af det mørke og det lyse.Så langt er jeg nået...... Det måler ca 220 x 75 cm. Pænt ikk?

Ud over TÆPPET, så er jeg jo travlt optaget af mit "andet" arbejde. Jeg har slet ikke tid til at sy noget Marapytta børnetøj, desværre og bloggen står også meget stille hen.

Jeg arbejder i øjeblikket på at sy Daisy sommer kollektion for 2011.

Mere om det én anden god gang!

lørdag den 19. juni 2010

4 årig patchwork mester
4 år og 8 dage gammel, allerede en sand mester til at patchworke. Jeg ELSKER synet af Lilly, lørdag morgen i nattøj, dybt koncentreret og i fuld sving med at sy et tæppe til sin nye dukke.
(ok, det er mig der har syet stoffet rundt om pappet, men resten står hun helt selv for)

Jeg smelter........